BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Kadın boksörler etek giymeli mi?

Boks dünyasında tartışma yaratan kadın sprocuların etek giymesi uygulaması hakkındaki belirsizlik, Uluslararası Boks Federasyonu tarafından bu hafta açıklığa kavuşturulacak.

Abone ol

Uluslararası Amatör Boks Federasyonu (AIBA) bu haftaki toplantısında kadın boksörlerin etek giyip giymeyeceğine dair tavsiye kararını alacağını açıkladı.

Karara göre 2012 Londra Olimpiyatları'ndan ilk kez mücadele edecek kadın boksörlerin kıyafetleri konusundaki belirsizlik de sona erecek.

AIBA, kadın boksörlerin izleyiciler tarafından erkeklerden ayırt edilebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla etek giymelerini Ekim ayında düzenlenen Avrupa Şampiyonası öncesinde gündeme getirmişti.

Turnuvada etek uygulamasına yalnızca Polonya ve Romanyalı sporcular katıldı ve konu sporcular arasında tartışma yarattı.

Üç kez dünya şampiyonluğu kazanmış İrlandalı kadın boksör Katie Taylor BBC'ye verdiği demeçte "Kısa etek giymeyeceğim. Ben gece dışarı çıktığımda kısa etek giymiyorum, ringde kesinlikle giymeyeceğim" diyor.

Hindistanlı boksör Mc Mary Kom ise etek uygulamasını destekliyor ve "kadın tenisçiler ve badmintoncular etek giyiyorlar, biz niye giymeyelim ki?" diye soruyor.

Tasarımcı ve boksör olan Laura Saperstein de etek taraftarı. Saperstein etekle mücadele etmenin daha rahat olduğunu söylüyor.

Kadın boksörlerin etek giymesi kuralına karşı çıkanların desteklediği dilekçeye ise 50,000 kişi imza vermiş durumda.

Dilekçeye imza atanlardan Marianne Marston, Boks Federasyonu'nun kadın boksörlerin etek giymesi talebinin, kadın sporcuların feminen olmadıkları sürece spor alanında kabul edilmeyeceği anlamına geldiğini savunuyor.

AIBA yetkilileri konuyla ilgili tartışmadan haberdar olduklarını ve her kesimin fikrini alarak bir uzlaşma sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor.

Federasyonun bu hafta gerçekleşecek toplantısında alacağı konuyla ilgili tavsiye kararını Temmuz ayında yapılacak Olimpiyat Komitesi kuruluna iletmesi gerekiyor.