Kaddafi'ye bağlı güçlerin ülkenin batısındaki Zaviya kentine yaptıkları saldırıyı yoğunlaştırdığı bildiriliyor.
Abone olKaddafi yanlısı birlikler, isyancıların kontrolünde olan bölgelere yaptıkları saldırıyı yoğunlaştırdı.
BBC'ye ulaşan bir görgü tanığının anlatımına göre, ülkenin batısındaki Zaviya kenti günün büyük bir bölümü boyunca saldırı altındaydı ve kente elli tank ve yüzü aşkın kamyon giriş yaptı.
Görgü tanığı, öldürülenler arasında çocukların da olduğunu ve Zaviya'nın "yerle bir" olduğunu söyledi.
Ülkenin doğusundaki petrol limanı Ras Lanuf şehrinde ise Libya güvenlik güçlerine ait bir uçağın şehri bombaladığı, Kaddafi yanlısı güçlerin şehri bombardımana tuttuğu bildiriliyor.
İhsanoğlu uçuşa yasak bölgeyi destekliyor
İslam Konferansı Örgütü'nün Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesini desteklediğini, ancak doğrudan askeri müdahaleye karşı olduğunu söyledi.
İslami Konferans Örgütü'nün Suudi Arabistan'daki acil durum toplantısının açılışında konuşan İhsanoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne görevini yerine getirme çağrısı yaptı.
Körfez ülkeleri de hafta başında yaptıkları açıklamada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden Libya hava sahasını uçuşa yasak bölge ilan etmesini ve ülkedeki sivilleri korumasını istemişti.
İngiltere ve Fransa, BM Güvenlik Konseyi'ne konuyla ilgili bir karar tasarısı taslağı hazırlıyor.
Konu, perşembe günkü NATO Savunma Bakanları toplantısında da ele alınacak.
Ancak BM'deki BBC Muhabiri Barbara Plett, uluslararası toplumun uçuşa yasak bölge konusunda görüş ayrılığı yaşadığını aktarıyor.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, uçuşa yasak bölge kararı için Afrika ve Arap ülkelerinin vereceği desteğin hayati önemde olduğunu söyledi.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de, uçuşa yasak bölge için bir BM kararı gerektiğini belirtti.
Rasmussen, 'Kaddafi ve rejiminin kendi halkına saldırmayı sürdürmesi halinde, uluslararası toplum ve BM'nin hiçbir şey yapmadan duracağını hayal edemiyorum' dedi.