BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan rahip Suriyede mi?

Midyat'ta kaçırılan rahibin, Suriye’ye götürüldüğü iddiaları ortaya atıldı.

Abone ol

Mardin’in Midyat İlçesi'nde dün kiliği belirsiz kişilerce kaçırılan Süryani Mor Yakup Manastırı’nın rahibi Edip Savcı, her yerde aranıyor. Bölgedeki Süryani cemaati de gelişmeleri endişe içinde takip ediyor.

Mor Yakup Manastırı Rahibi Edip Savcı’nın Midyat’ta kaçırılmasının ardından Suriye’ye götürüldüğü iddiaları ortaya atıldı. İddiaya göre, Savcı, bindirildiği araçla Mardin’in Suriye’ye sınırındaki ilçesi Nusaybin’e götürülerek buradan kaçak olarak Suriye’ye geçirildiği belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, bu ihtimal üzerinde de durulduğunu da kaydederek, “Rahibimiz, Suriye’ye götürüldüğü iddiaları var. Güvenlik güçleri bu bilgi üzerinde de duruyor. Ancak şu ana kadar kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Dün fidye için açılan telefon ve mesaj geçilmesinden sonra bir daha arama yapılmadı. Rahibi kaçıran kişiler fidyenin alınabilmesi için Suriye’ye götürülmüş olabilirler'' dedi.

KAÇIRANLAR ÇETE Mİ?

Güvenlik güçleri, rahip Edip Savcı’yı kaçıranların kendisini ve bölgeyi çok iyi bilen kişiler olduğunu değerlendiriyor.

Başta Midyat olmak üzere çevrede son dönemlerde bazı kişilerin biraraya gelerek çete oluşturdukları ve vatandaşlar üzerinde baskı kurdukları iddia ediliyor. Bu çetenin özellikle Süryani vatandaşlar üzerinde baskı korup korkutmak için rahibi kaçırabileceği ihtimalini de değerlendiren güvenlik güçleri, soruşturmasını bu yönde de genişletti.