BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan pilotlar için saatler sayılıyor

Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca birkaç saat içinde serbest bırakılacak.

Abone ol

Kaçırılan Türk pilotların serbet kalmasına sayılı dakikalar kaldı. İki pilotun birkaç saat içinde serbet bırakılacağı açıklandı.

THY UÇAĞI HAZIR BEKLETİLİYOR

Lübnan’da kaçırılan ve 71 gündür esir tutulan pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın serbest bırakılacağı haberlerinin ardından Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir uçağını hazır bekletmeye başladı.

9 LÜBNAN VATANDAŞI SERBEST

Beyrut'ta kaçırılan iki Türk pilot ile bağlantıları olan ve Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnan vatandaşı dün gece serbest bırakıldı.  Bu gelişmenin ardından Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılmasının yakın olduğunu açıkladı.

BABA EVİNDE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Lübnan'da kaçırılan 2 Türk pilotun serbest bırakılacağı yönündeki haberler üzerine, pilot Murat Ağca'nın Elazığ'daki baba evinde heyecanlı bekleyiş başladı.

Pilot Ağca'nın babası Zeki Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde gelen haberlerle heyecanlandıklarını belirterek, sabaha kadar televizyon başında gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Kısa zamanda çocuklarına kavuşmayı temenni ettiklerini dile getiren Ağca, "Devletimize, hükümetimize ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BOZDAĞ: GÜZEL GELİŞMELER YAŞANDI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kaçırılan Türk pilotlarıyla ilgili güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Bu daha iyi bir noktaya taşınarak inşallah pilotlarımız aileleriyle buluşur” dedi.

AĞUSTOS AYINDA KAÇIRILMIŞLARDI

Türk Hava Yolları'nda çalışan iki pilot Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Ağustos ayında silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Bölge muhabirleri, Türk pilotların kaçırılması eyleminin Lübnan'da Şii hacıların geçen yıl rehin alınması olayına misilleme olduğuna dikkat çekmişti.