BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kaçakçılara deniz kısıtlaması

Adam kaçırma ve kaçakçılık suçlarından hüküm giyen amatör denizcilere kısıtlama getiriliyor.

Abone ol

Adam kaçırma ve kaçakçılık suçlarından hüküm giyen amatör denizcilere, cezalarının infazının tamamlanmasından iki yıl sonra belgeleri bir defaya mahsus verilebilecek.

Amatör Denizci Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Değişikliğe göre, amatör denizci sınavları, başvuru sayısı 20'den fazla olma koşulu ile Denizcilik Müsteşarlığı Genel Müdürlüğü ile liman başkanlıklarında her yıl Ocak, Nisan, Temmuz ve Kasım ayları içerisinde yapılacak. Sınav, idarenin uygun gördüğü tarih ve yerlerde yapılacak.

Sınava girenlerde her hangi bir deniz hizmeti aranmazken, amatör denizci sınav başarı notu da 100 üzerinden 50 olarak belirlendi. Amatör Denizci Belge Sınavı'na katılacak 18 yaşından küçük adayların velileri muvafakatname verecek. Adli sicil kaydında yurtdışına adam kaçırma ve/veya kaçakçılık suçundan hüküm giyenler cezalarının infazının tamamlandığı tarihten iki yıl geçtikten sonra müracaat etmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere amatör denizci belgelerini alabilecekler.