BIST 10.864
DOLAR 32,70
EURO 35,44
ALTIN 2.481,61

Kabinedeki yeni bakanları yakınan tanıyın

Kabinedeki yeni bakanları yakınan tanıyın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül'e sunduğu liste sonrası onayın ardından yeni kabineyi açıkladı. İşte yeni bakanlar ve özgeçmişleri...

Kabinedeki yeni bakanları yakınan tanıyın

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

13 Eylül 1965'te Gümüşhane'de dünyaya gelen Fikri Işık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde Ak Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 22 Haziran 2003 tarihinde Ak Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü.
23. ve 24. Dönemlerde Ak Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüttü.
31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kabinedeki yeni bakanları yakınan tanıyın

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan

Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. Leeds Üniversitesi'nde maden ve yöneylem araştırması alanında, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Etibank'ta Yüksek Mühendis olarak göreve başladı. DPT'de çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 23. ve 24. Dönem Karaman Milletvekili. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu Üyesi oldu. 24. Dönem'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kabinedeki yeni bakanları yakınan tanıyın

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu

Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirilen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993'te AÜ'de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı.

AK Parti kurucu Üyesi olan Çavuşoğlu, 22 ve 23. dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi.
23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi.
İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babası.


Kabinedeki yeni bakanları yakınan tanıyın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde dünyaya geldi. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye’dir. İlkokul, ortaöğrenim ve lise eğitimini Yozgat’ta tamamlayan Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim dalında tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bir dönem serbest avukat olarak çalıştı. 22 ve 23. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.