İğne oyası Japonya'ya gidiyor. Aynalı Çarşı'da el işi ürünleri satan İbrahim Koca iğne oyalarını Japonya'da sergileyecek.
Abone olJaponya'da yaşayan Mizue İmai isimli el işi öğretmeninin 16 yıl önce Türkiye'yi ziyareti sırasında Aynalı Çarşı'da görüp hayran kaldığı ipek iğne oyaları Japonya'da büyük ilgi görüyor.
İbrahim Koca'nın sattığı ürünleri çok beğenen İmai, Koca'dan iğne oyasını ayrıntılarıyla öğrendi. Japonların iğne oyasına gösterdiği yoğun ilgi karşısında şaşıran Koca, Türk Kültürü'nde önemli bir yere sahip olan iğne oyalarını Japonya'da daha iyi tanıtmak için geçtiğimiz yıl Tokyo'da bir sergi açtı.
Sergiyi yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti. Japonya'daki iğne oyası ile kültür elçisi haline gelen İbrahim Koca; bu yıl da yine Tokyo'da iğne oyalarını sergileyecek.
Türk kadınlarının el emeği göz nuru olan el işleri 26 Temmuz'da Tokyo'da bulunan Galler Kubota'da görücüye çıkacak.
Aynalı Çarşı esnaflarından olan ve iğne oyasının tüm düyada tanıtılması için büyük çaba sarfeden İbrahim Koca, ''İğne oyalarımız Japonlar tarafından oldukça ilgi görüyor. Japonya'da el işi öğretmeni olan Mizue İmai yaşları 18 ile 60 arasında değişen 850 öğrencisine iğne oyasını öğretiyor. İğne oyasının eğitimini alanların dışında da Japonlar iğne oyasına büyük ilgi gösteriyor'' şeklinde konuştu.
Koca, farklı ülkelerden Bursa'ya gelen bir çok turistin de iğne oyasını çok beğendiğini belirterek Türk kadınlarının beceri ve kabileyetlerini tüm dünyaya gösterdiklerini kaydetti.
Türk kültürünün tanıtılması için kendi gayretleri ile Tokyo'ya gidecek olan İbrahim Koca, Japanyo'da ikinci defa açılacak olan sergiyleTürk-Japon dostluğunu pekiştirerek kültürler arasında alışverişi sağladıklarını ifade etti.