BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

Japon geline Türk düğünü

Japonya'da bir restoranda tanıştı. Aldı Türkiye'ye getirdi. Fatsa'da evlendi...

Abone ol

Ordulu Fatih Duran, Japonya'da bir restoranda tanıştığı Yukie Kawaguchi adlı genç kızla Fatsa'da yapılan düğünle hayatını birleştirdi.

Japonya'nın Osaka kentinde bir Türk işadamına ait şirkette çalışan Fatih Duran (25), arkadaşlarıyla gezmeye gittiği Nogoya şehrinde bir restoranda tanıştığı Yukie Kawaguchi (23) ile arkadaş oldu.

Daha sonra arkadaşlıkları aşka dönüşen çift, Ordu'nun Fatsa ilçesine gelerek, burada yapılan düğünle hayatlarını birleştirdiler.

Şerefiye Mahallesi'nde Fatih Duran'ın baba evinin önünde yapılan düğünde dans edip çiftetelli oynayan Yukie Kawaguchi, çok mutlu olduğunu söyledi. Kawaguchi, ''Şehrimizde birçok Türk genci Japon arkadaşlarımla evlenerek hayatlarını birleştirdi. Hepsi de çok mutlular. Onların bu mutluluğunu görünce Türklere olan sevgim daha da büyüdü ve ben de bir Türk genciyle evlenmeye karar verdim'' dedi.

Fatih Duran da 3 yıl önce başlayan arkadaşlıklarının evlilikle yeni bir döneme girdiğini ifade ederek, ''Her şey nasip kısmet. Çalışmak için gittiğim Japonya'da bir Japon kızıyla tanışıp evleneceğimi hayal bile edemezdim'' diye konuştu.

Fatsa'da Türk adetlerine göre düğün yaptıklarını anlatan genç çift, Japonya'ya döndüklerinde ise gelinin aile dostlarıyla Japon usulü tören düzenleneceğini söylediler.