Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilen memur ve askerlerin tam listesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Jandarma'da ihraç edilen isimlerin tam listesi haberimizde.
Abone olFETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Türkiye geneli açığa alınan yaklaşık 80 bin kamu personelinden 42 bin 881 memur ihraç edildi. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilen memurların tam listesi internethaber.com'da.
Resmi Gazetenin mükerrer 29818 sayısında yer alan yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki binlerce kişi memuriyetten çıkarıldı.
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI İHRAÇ EDİLEN MEMURLAR - TAM LİSTE
OHAL kapsamında bu şekilde memurluktan ihraç edilen kişilerin, rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecektir. Bu kişilerin varsa silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecektir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaktır. Ayrıca bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacaktır.
İHRAÇ EDİLEN MEMURLARI NE BEKLİYOR?
Kamu görevinde ihraç edilen memurları adli yargılama süreci bekliyor. Adli yargılamada ise cezalar oldukça ağır olacağı gelen bilgiler arasında yer almaktadır. FETÖ/PDY kapsamında ihraç edilen memurlar TCK 309'uncu maddesine göre Anayasal düzeni kaldırmak için silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla TCK 314'ncü maddesine göre işlem yapılacak. Buna göre silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar, örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.