BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İZSUda Kocaoğlu dan operasyon

Başkanı Kocaoğlu'nun talimatı ile İZSU Genel Müdür Yardımcısı Gök'ün yetkileri alındı.

Abone ol

Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bu yana gerek belediye kadrolarında gerekse belediyeye bağlı İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün yönetim kademelerinde zaman zaman değişikliklere giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Suzan Gök'ün yetkilerini aldı.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, Başkan Kocaoğlu'nun talimatı ile gerçekleşen operasyon sonucunda Gök'e bağlı 6 daire başkanlığı, iki genel müdür yardımcısı arasında pay edildi.

GENELGE YAYINLANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İZSU Genel Müdür Yardımcısı Suzan Gök'ün yetkilerini elinden aldı. Kocaoğlu'nun talimatı ile daha önce Gök'e bağlı Su İsale, Su Tesisleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlıkları, Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Ateş'e, Kanalizasyon, Atıksu ve Mekanik Atölyeler Daire Başkanlıkları ise diğer genel Müdür Yardımcısı Hilmi Özen'e bağlandı. Başkan Kocaoğlu'nun talimatı ile yapıldığı öğrenilen revizyon geçtiğimiz günlerde İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan tarafından da yayınlanan bir genelge ile tüm kurum çalışanlarına duyuruldu. Elinden yetkileri alınan ve oturduğu koltuğun altı boşaltılan Gök'ün bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

SIKINTI YARATMIŞTI

Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'in içme suyundaki arsenik oranlarının kabul edilebilir değerlerin üzerinde olduğunu iddia etmesiyle birlikte yaşanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sıkıntıya sokan süreçte yıllık izne ayrılmıştı. O süreçte Gök'ün izin dönüşü emeklilik dilekçesini vereceği konuşulsa da Gök sonra tekrar görevinin başına dönmüştü. İçme suyu ve arıtma tesislerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Gök'le Başkan Kocaoğlu arasında iplerin kopmasına neden olan olay ise merak konusu oldu.