BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmit'te seyyar satıcıları fişlediler!

İzmit’te seyyar satıcılar, tek tip elbisenin içine sokuldu. Ücretsiz olarak dağıtılan mavi önlüklerin ön ve arka yüzlerinde yer alan numaralarla da adeta fişlendiler.

Abone ol

İzmit Belediyesi tarafından, simitçi, boyacı ve mısırcı gibi seyyar satıcılara tek tip elbise giyme zorunluluğu getirilmişti.

Fakat belediye tarafından dağıtılan mavi renkteki önlüklerin ön ve arka yüzünde, her satıcı için ayrı bir rakamın yer aldığı numara da var.

DÜZEN VE TERTİP

Sözünü ettiğimiz belediye`nin yetkilileri, her fırsatta görsellikten, düzen ve tertipten bahsederek örnek bir uygulamaya imza attıklarını iddia ediyorlar. Ancak seyyar satıcılar bu önlüklerin içinde daralıyor. Her gün aynı kıyafeti giymek zorunda kalmak onları kızdırıyor. Benzer şekilde sokakta tezgah açan pek çok kişinin özellikle numaralardan rahatsız oldukları, hatta utandıkları görülüyor.

ZABITA İLE SİNDİRME

Tek tip elbise anlaşılabilir bir durum, ama numaralandırma yöntemi insan haklarına aykırı. Mahkum giysilerini andıran numaralı yeleklerle adeta fişlenen seyyar satıcılar, bu konuda açık açık konuşmaktan kaçınıyor. Malum zabıta ekipleri ile sindirme harekatı için hemen düğmeye basılıyor.

EKMEK PARASI İÇİN

Gün boyunca sattıkları ürünlerle üç kuruş kazanan bu gariban insanlar ekmek parası için pek çok şeye katlanıyor. İzmit Belediyesi yöneticilerinden, seyyar satıcıları kontrol etmek için numaralandırma yerine farklı bir yöntem bulmaları isteniyor. Kuşkusuz düzen ve tertip önemli, ama insanların mutlu olması her şeyden önemli!

Kaynak: gerçekkocaeli.com