BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.446,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirlilerin Süper Lig hesapları karıştı

Bucaspor'un ardından Süper Lig'e çıkacak ikinci İzmirli olmak için yarın Kaf-Kaf'ın Konya'yı, Altay'ın Adana'yı yenmesi şart

Abone ol

Bucaspor'dan sonra gelecek sezon İzmir'i Süper Lig'de temsil edecek ikinci takım olma mücadelesi veren Altay ve Karşıyaka'nın Bank Asya 1. Lig Play-Off ilk maçında berabere kalması umutları tüketmedi ama ikinci maçlar öncesi İki İzmir ekibini çok kritik bir noktaya getirdi.

Yeni Asır gazetesinden Gökhan Özyurtlu'nun haberine göre, İstanbul'da dört takımın tek devreli lig usulüne göre mücadele ettiği turnuvada Konyaspor'un da sürpriz bir çıkışla ligi üçüncü tamamlayan Adanaspor'u mağlup etmesi, Play-Off'un kıran kırana geçeceği gerçeğini ortaya koydu. Turnuvanın Perşembe günü oynanacak ikinci ayağında Altay, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Adanaspor, Karşıyaka ise Ali Sami Yen Stadı'nda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. İki İzmir temsilcisi de "havlu atmamak" için bu maçları kazanmak zorunda.

Karşıyaka ve Altay kazanırsa

İkinci maçlarda Karşıyaka Konyaspor'u, Altay ise Adana'yı mağlup ederse, iki ekibimiz de son maçlara 4'er puanla çıkacak. Bu durumda 3 puanlı Konyaspor ile 4 puanlı Altay arasındaki mücadele kıran kırana geçecek. İddiası kalmayan Adanaspor karşısında Karşıyaka'nın işi daha kolay olacak.

Biri kazanır, biri kaybederse

İkinci maçlarda Altay Adana'yı yener, Karşıyaka Konyaspor'a yenilirse, son maçta 4 puanlı Altay ile 6 puanlı Konyaspor tam bir final oynayacak. Çünkü bu durumda 1 puanlı Karşıyaka ve sıfır puanlı Adanaspor'un iddiası tamamen bitmiş olacak. İkinci randevularda Karşıyaka Konyaspor'u yener, Altay Adanaspor'a yenilirse, son maçlara KSK 4, Adana ve Konyaspor 3'er puanla girecek. Bu durumda Pazar günkü Karşıyaka-Adanaspor maçı tam bir final olacak.

Altay kazanır, KSK berabere kalırsa

İkinci maçlarda Karşıyaka Konyaspor ile berabere kalır, Altay Adanaspor'u yenerse, Konyaspor ve Altay son maçlara 4'er puanla girecek. Karşıyaka 2 puanla üçüncü sırada yer alırken Adanaspor'un iddiası tamamen bitecek. Bu durumda son hafta Konyaspor-Altay maçının galibi Süper Lig'e çıkacak. Karşıyaka ise son maçta Adanaspor'u yenip, Konyaspor-Altay maçının berabere bitmesini bekleyecek.

Bu ihtimalde de 3 takım 5'er puanla turnuvayı tamamladığı için gol averajları önem kazanacak. Averajlar eşit olduğu halde ise Bank Asya 1. Lig'i sıralamada daha üstte bitiren takım Süper Lig'e çıkacak. Yani Altay en avantajlı takım olacak.

KSK kazanır, Altay berabere kalırsa

Karşıyaka Konyaspor'u yener, Altay Adanaspor ile berabere kalırsa, son maçlara Karşıyaka 4, Konyaspor 3, Altay 2, Adanaspor ise puansız girecek. Bu durumda Karşıyaka büyük avantaj yakalayacak. Çünkü yeşil-kırmızılı ekip, son maçını iddiası tamamen biten Adana ile oynarken, Konya ile Altay birbiriyle karşılaşacak. Bu şartlarda Altay ve Konyaspor'un Süper Lig şansı, Karşıyaka'nın son maçta Adana'ya takılmasına bağlı olacak. KSK, Adana'ya yenilirse, Altay-Konya maçının galibi mutlu sona ulaşacak.

KSK Adana maçının berabere bitmesi durumunda, Altay Konya'yı yenerse 5 puana ulaşıp turnuvayı Karşıyaka ile aynı puanda bitirecek ve averaj hesabı yapılacak. Karşıyaka'nın son maçta Adana'ya yenilip, Altay-Konya maçının berabere bitmesi durumunda ise Konya ile KSK turnuvayı 4'er puanla bitirecek ve önce averaj, sonra sıralamaya bakılacak.

İkisi de berabere kalırsa

Bank Asya 1. Lig Play-Off ikinci maçlarında Karşıyaka-Konyaspor, Altay-Adanaspor berabere kalırsa, son maçlara çıkarken Konyaspor 4, Karşıyaka ve Altay 2'şer, Adanaspor ise 1 puanla çıkacak. Bu durumda son maçlar kıran kırana geçecek. Altay, Konyaspor'u, Karşıyaka ise Adana'yı yenerse İki İzmir ekibi turnuvayı 5'er puanla bitirecek ve Süper Lig'e yükselen tarafı averaj belirleyecek.

Konyaspor'un Altay'ı yenmesi ise Süper Lig'e yükselmesi için yeterli olacak. Karşıyaka, Adanaspor karşısında 3 puan alıp, Konya-Alltay maçının sonucunu bekleyecek. Bu maç berabere biterse 5'er puanla KSK ile Konya averaj hesabı yapacak. Averajların eşitliği halinde ise KSK mutlu sona ulaşacak. Karşıyaka'nın Adana önünde puan kaybetmesi halinde ise Konyaspor'u yenmesi halinde Altay hedefe ulaşacak.