BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

İzmirde doğalgaza indirim

İzmir'de doğalgaz satış fiyatlarında yüzde 4,4 oranında indirime gedildi.

Abone ol

İzmir Doğal Gaz Dağıtım AŞ (İzmirgaz) Genel Müdürü Burçin Yandımata, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren konut, ticarethane ve sanayi kuruluşlarında doğal gaz satış fiyatlarında yüzde 4,4 oranında indirime gittiklerini açıkladı.

Yandımata düzenlediği basın toplantısında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatı gereği doğal gaz dağıtım firmalarının tedarikçi değiştirme hakkına sahip olduğunu, İzmirgaz'ın bu değişiklik hakkını kullanarak iki ayrı tedarikçiyle kontrat imzaladığını, bu anlaşmalardan doğan fiyat farkının da indirim olarak abonelere yansıtıldığını söyledi.

Daha önce Botaş'tan gaz alan şirketin, yeni anlaşmayla Naturgaz ve Egegaz'dan LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) temin etmeye başladığını, böylece doğal gazı daha ucuza aldıklarını dile getiren Yandımata, şunları kaydetti:

"Konut, ticarethane ve sanayi kuruluşlarında doğal gaz satış fiyatlarında yüzde 4,4 oranında, serbest tüketici doğal gaz satış fiyatlarındaysa yüzde 1 oranında indirim yapıldı. Söz konusu indirim 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi, abonelerimiz bu tarihten itibaren doğal gazı indirimli fiyat üzerinden kullanmaya başladılar. Böylece, diğer enerji kaynaklarına göre çok daha ucuz olan doğal gaz, bu indirimle tüketicilerin bütçesini daha da rahatlatacak. "

Gazetecilerin, Botaş'ın doğal gaz fiyatlarına zam yapması durumunda bunun İzmirlileri ne şekilde etkileyeceğini sorması üzerine Yandımata, "Bu anlaşmayla Botaş fiyatlarının her zaman altında kalacağız" yanıtını verdi.