BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İzmir polisi cinayetin peşine düştü

İzmir'de dün öldürülen gayrimenkul zengini çiftle ilgili olarak 150 polis görevlendirildi.

Abone ol

İzmir'in Bayraklı ilçesinde gayrimenkul zengini çiftin öldürülmesi olayının aydınlatılması için 150 polisin görevlendirildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Hüsnü ve Ayten Civan çiftinin evlerinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Cinayet Büro Amirliği ekiplerine, Gasp Büro ve Güven Timleri başta olmak üzere diğer bürolardan takviye yapılarak, olayın aydınlatılması için 150 polis görevlendirildi.

İzmir'deki ''seri katil cinayetleri''nde uygulanan sistem içerisinde çalışma başlatan polis, çiftin akrabaları, yakınları, kiracıları, komşuları ve diyalog içerisinde bulunduğu kişilerin tek tek bilgilerine başvururken, sonuca götürebilecek ipucu elde edebilmek için geniş boyutta değerlendirme yapmaya ve tüm ayrıntıları araştırmaya başladı.

Öte yandan, Hüsnü ve Ayten Civan çiftinin İsviçre'de toprağa verilmesi için ailesinin başlattığı girişim sonrası, uluslararası cenaze hizmetleri veren Antalya'daki bir firmanın işlemlere başladığı, cenazelerin yurt dışına gönderilmek üzere yarın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınacağı öğrenildi.

İzmir'in Bayraklı ilçesi 249/2 Sokak'taki bir apartmanda oturan Hüsnü (65) ve Ayten Civan (60) çiftinden 3 gündür haber alınamaması üzerine komşuları polise haber vermiş, polis nezaretinde girilen evde yaşlı çift bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. İsviçre vatandaşlığı da bulunan Civan çiftinin uzun yıllar İsviçre'de çalışıp emekli oldukları, yurt dışında yaşadıkları ve her yıl Türkiye'ye gelerek 2-3 ay kaldıkları, oturdukları 27 daireli apartmanın da aralarında yer aldığı çok sayıda gayrimenkullerinin bulunduğu öğrenilmişti. Olay yerinde yapılan incelemede evde para ve bazı takılar bulunurken, katil yada katillerin güvenlik kamera görüntülerinin kaydedildiği bilgisayar hafızasını sökerek götürdükleri belirlenmişti. Olaydan haberdar olan Civan çiftinin çocukları ve yakınları da, İsviçre'den İzmir'e gelmişti.