BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

İzmir bombacısı yakalandı

İzmir polisi kente gelip bombalı eylem hazırlığında bulunan PKK'lı teröristi yakaladı.

Abone ol

Antalya ile Muğla'nın Marmaris ilçelerinde meydana gelen patlamalar doğrultusunda harekete geçen İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kente gelip bombalı eylem hazırlığında bulunan terör örgütü üyesi bir kişiyi yakaladı.

Hedefinin, diğer yerlerde olduğu gibi turizm merkezleri olduğu öğrenilen, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve bir miktar patlayıcıyla ele geçirilen zanlının, İzmir'deki diğer patlamalarla da ilgisi olduğu belirlendi. Bölücü terör örgütü PKK'nın ülke turizmine darbe vurmak için üyeleriyle büyük şehirlerde bombalı eylem yapacağı bilgisinin alınması üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, istihbari çalışmaları doğrultusunda, Güneydoğu'dan İzmir'e geldiği öğrenilen örgüt üyesinin peşine düştü.

Takip sonucu ismi açıklanmayan örgüt üyesi, Aliağa ilçesinde yakalanırken, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve bir miktar patlayıcıyla birlikte ele geçirildi. Kuzey Irak'ta bomba konusunda eğitim aldığı öğrenilen örgüt üyesinin, İzmir'de geçen ay, Çankaya semtindeki Oyakbank Şubesi önünde ve Örnekköy semtinde meydana gelen patlamalarla da ilgisinin olduğu saptandı. Emniyet yetkilileri, olayla ilgili açıklamanın yarın yapılacağını, zanlıya kentte yardım ve yataklıkta bulunduğu ileri sürülen kişilerin yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.