BIST 9.916
DOLAR 35,04
EURO 36,38
ALTIN 2.941,09
HABER /  SAĞLIK

İyi aşurenin püf noktası şekeri ve inciri eklerken suyu duru olsun diye

Aşure yaparken püf noktalarını bilirseniz kolayca çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ünlü şeflerin aşure tariflerindeki püf noktalarını şekerin, incirin aşureye eklenme sıralarını sizin için hazırladık.

Abone ol

Pişirenler gayet iyi bilir, başarılı bir aşure kıvamı yerinde, rengi berrak, malzemesi bol olmalı. Ancak böyle bir sonucu elde edebilmek sanıldığı kadar kolay değil. Yapımına dair birçok püf noktası bulunuyor. İşte aşurenin herkesçe kabul görmüş püf noktaları:

SUYUNUN DURU OLMASI İÇİN : Bakliyatlar ayrı ayrı ve soğuk suyla akşamdan ıslatılmalı, ertesi gün yine ayrı ayrı haşlanıp (pişme süreleri farklı olduğu için), suları süzüldükten ve kabukları ayıklandıktan sonra tencereye katılmalı. Bakliyatların sularının süzülerek tencereye katılması aşurenin renginin berrak olmasında büyük önem arz ediyor. Haşlama sularının aşurede kullanılması yalnızca tatlının rengini bulanıklaştırmıyor, şişkinliğe de neden oluyor. Ayşe Tüter'in ise bu konudaki tavsiyesi bakliyatlar haşlanırken içine bir adet kimyon çubuğu ya da bir bütün soğan konulması.

İNCİR EKLERKEN DİKKAT! : -Aşurenin kararmaması için incir ve ceviz gibi malzemeler yalnızca süslemede, o da aşure soğuduktan sonra eklenmeli. İnciri illa ki aşurenin içinde sevenler ayrı bir kapta haşlayıp, doğradıktan sonra kâselerin dibine paylaştırıp üzerine sıcak aşureyi dökebilir.

GÜL SUYU NE ZAMAN EKLENİR? : -Karanfil ve gül suyu aşureyi ocaktan indirmeye yakın ya da hemen akabinde katılmalı.

ŞEKERİ SONA BIRAKIN ÇÜNKÜ... : -Şeker sona bırakılmalı ve ilave edildikten sonra sürekli karıştırılmalı. Aksi takdirde kısa süre içinde dibi tutabilir. Bu da aşurede yanık kokusunun oluşmasına neden olur.

Aşure yapılırken okunacak dua

Aşure tarifleri ünlü şeflerin aşureye koydukları malzemeler neler?