BIST 9.962
DOLAR 34,11
EURO 38,13
ALTIN 2.861,48
HABER /  GÜNCEL

İthal doktora gerek yok!

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, Türkiye’de hekim sayısının yeterli olduğunu savundu.

Abone ol

TTB merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bakkalcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yurtdışından hekim getiririz’ açıklamasını eleştirerek, Erdoğan’ı istifaya çağırdı. Bakkalcı, “Bu ülkede 59 hükümet kuruldu. Tüm başbakanlar ülkesine ve sağlığa yatırım yapacağı vaadiyle geldi. Tayyip Bey de böyle geldi. Şimdi hangi cesaretle devletin sağlık yatırımlarından çekileceğini söylüyor?” diye sordu.

Başbakan’ın açıklamalarının ülkede görev yapmakta olan 100 bini aşkın hekime ve 70 milyonluk Türk halkına büyük hakaret olduğunu iddia eden Bakkalcı, Başbakan ve Sağlık Bakanı’nın, bütün olanaksızlıklara karşı görevini yerine getiren sağlık çalışanları ve hekimlere güvenmediğini öne sürdü. Bakkalcı, şöyle konuştu:

“Başbakan’ın dışlayıcı ve ötekileştirici bir sözcük olarak kullandığı ‘yabancı’ sözcüğünde saklı olan ‘düşmanlık’ ve ‘yıkıcı rekabet’ duygularıdır. Yurtdışından hekim getirme istemi ticarileşen sağlık ortamının basit ve vahşi piyasa mantığı içinde sıradan bir emek sömürüsü ve sağlığın kamusal bir hak olmaktan çıkarılmasıdır.”