İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni, Lampedusa adasına yönelen Tunuslu göçmen akınının tüm Avrupa ülkeleri için tahripkâr sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
Abone olİtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni, Lampedusa adasına yönelen Tunuslu göçmen akınının tüm Avrupa ülkeleri için tahripkâr sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
Bakan Maroni, Avrupa ülkelerindeki kurumsal ve sosyal yapıyı tehdit ettiğini ve göçmenler arasında terör örgütlerinin de sızabileceklerini savundu.
İtalya'nın Lampedusa adası belediye başkanı, Tunuslu göçmen akını karşısında olağanüstü hal ilan etti.
Geçen hafta içinde teknelerle Lampedusa'ya giden kağıtsız göçmen sayısı 4 bini buluyor.
Bu göstericilerin yaklaşık yarısının Sicilya'ya yerleştirildiği ancak devam etmesi beklenen göç akını karşısında kalıcı bir çözüm bulunamadığı bildiriliyor.
Yardım yetkilileri de göçmenlerin kötü koşullarda barındırıldığını söylüyor.
İtalyan yetkililer, insani krizle mücadele edebilmek için Avrupa Komisyonu'ndan 134 milyon dolar yardım istedi.
Bakan Maroni, göçmen sorununun çözümünde tüm Avrupa ülkelerinin sorumluluğu olduğunu söyledi.
Tunuslu göçmenler, Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Binali'nin devrilmesi ardından oluşan istikrarsızlık ortamından kaçıyor.
Tunus, İtalyan hükümetinin Avrupa'ya gitmek isteyen göçmen dalgasını durdurmak için ülke topraklarında polis konuşlandırma önerisini reddetmişti.
Hükümet sözcüsü Tayyib Baccuci dün yaptığı açıklamada, Tunusluların topraklarında yabancı asker istemediklerini ifade etti.
Son birkaç günde İtalya'nın Lampedusa adasına giden göçmen sayısı ise 4 bin olarak bildiriliyor.
Tunus'taki BBC muhabiri Chloe Arnold, Binali'nin devrilmesinden bu yana birçok polis memurunun görevlerini bıraktığını ve grevler yaşandığını aktarıyor.