BIST 9.666
DOLAR 34,18
EURO 38,12
ALTIN 2.898,14
HABER /  SPOR

İtalyada CEZALAR İNDİRİLDİ

İtalya'da şike skandalı sonrasında ceza alan kulüplerin cezalarında büyük bir indirime gidildi.

Abone ol

İtalya'da Temyiz Kurulu küme düşürülen Lazio ve Fiorentina'yı yeniden Serie A'ya alırken, Juventus ve AC Milan'ın silinen puanlarında ise indirime gitti

İtalya'da futbolda şike skandalı nedeniyle kulüplere verilen cezalarda ciddi oranda indirim yapıldı. Temyiz Kurulu, dün akşam açıkladığı kararda, Juventus, Fiorentina, Lazio ve Milan hakkında ilk aşamada verilmiş olan cezaları büyük oranda indirdi.

Fiorentina ve Lazio hakkındaki küme düşürme kararını bozan kurul, iki takımın da Serie A'da kalmasına karar verirken, puan cezalarını artırdı. Buna göre Fiorentina Serie B'den eksi 12 puanla başlamak yerine Serie A'da eksi 19 puanla start alacak. Lazio ise yine Serie B'de eksi 7 puanla başlamak yerine yeni sezona Serie A'da eksi 11 puanla girecek. Serie A'da kalma kararı onaylanan ve Şampiyonlar Ligi yolu açılan Milan da sezona eksi 15 yerine eksi 8 puanla başlayacak.

Kurul, Serie B'ye düşürülme kararını bozmadığı Juventus'un eksi 30 puanını eksi 17'ye indirdi. Ayrıca bu sezon Fiorentina ve Juventus üç, Lazio iki, Milan da bir iç saha maçını, tarafsız sahada oynayacak. Lazio ve Fiorentina 100, Juventus 120 bin euro ceza ödeyecek. Bu arada Juventus karara bir üst mahkemede itirazda bulunacağını açıkladı.