BIST 10.001
DOLAR 35,42
EURO 36,45
ALTIN 3.046,32
HABER /  DÜNYA

İSTENMEYEN HATIRALARI SİLMEK MÜMKÜN MÜ ?

Dr. Mehmet Yavuz, acı hatırları silmeninin mümkün olup olmadığı sorusunu yanıtladı. <br/>Nöropsikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, istenmeyen ...

Abone ol

Dr. Mehmet Yavuz, acı hatırları silmeninin mümkün olup olmadığı sorusunu yanıtladı.
Nöropsikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, istenmeyen hatıraların silinmesi konusunda önemli açıklamalar yaptı. Yavuz, "Eğer tıbbi olarak ön frontal lobdaki sosyal hafızanın silinmesi başarılabilirse, travmatik hatıralar hatırlansa bile acı ve üzüntü tablosu yaşanmayacaktır. Dolayısıyla geçmişi bütünüyle silemesek bile verdiği acı ve elem duygularını yatıştırmamız kısmen de olsa mümkündür. Olay sadece hafızada olmasıyla kalır ve rahatsızlık vermez. Bu başarılabildiğinde, aşk acıları da ortadan kalkmış olacaktır. Ancak burada unutulmaması gereken husus, acı hatıraların tamamen hafızadan silinmesi değil, acısız hale getirilmesidir” dedi.

HANGİ YÖNTEMLER ?
"Evet, acı hatıra kayıtlarını, bilgisayarlardaki gibi silme tuşuna basarak tamamen silmek mümkün olmasa da acı hatırların etkisini azaltan çeşitli yöntemler vardır" diyen Yavuz, "Günümüzde acı ve üzücü hatıraların etkisini yok etmek ya da azaltmak veya bilinç altını temizlemek için hipnoz, EFT, NLP, meditasyon, kuantum olumlama, TMS ve EMDR terapi teknikleri gibi bir çok metod vardır. Bunların içerisinde beynin ön bölgesindeki sosyal hafızayı resetleyen ve daha somut bir tedavi gibi duran TMS seanslarının daha etkili olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
(İHA)