BIST 9.025
DOLAR 34,26
EURO 37,63
ALTIN 2.911,79
HABER /  GÜNCEL

İşte Uğur'un yeni yüzü

Türkiye'de ilk yüz naklinin gerçekleştirildiği Uğur Acar'dan sevindirici haberler gelmeye devam ediyor

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde geçen 21 Ocak'ta Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın ameliyattan 23 gün sonraki fotoğrafları basına dağıtıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

AÜ Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Uşak'ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzün nakledildiği Uğur Acar'ın yeni fotoğraflarını ve görüntüsünü servis yaptı.

Geçen 21 Ocak'ta yapılan ameliyatın üzerinden 23 gün geçtikten sonra dağıtılan fotoğraflarda Acar'ın yüzündeki ödemin inmiş olduğu görülüyor. Sakalları uzayan Uğur Acar'ın tıraş sırasında çekilen fotoğraflarında Acar'ın ayna ile ilk tanışması da görülüyor.

"YAKIŞIKLI GÖRÜNÜYORSUN"

Rektör Kurtcephe'nin ''Kendini nasıl hissediyorsun?'' sorusuna Acar, ''Kendi yüzümü tahmin edemediğim için birşey söyleyemeyeceğim. Merakım var. Doktorumuz ne zaman yüzümü görmemi isterse o zaman göreceğim'' yanıtını verdi. Rektör Kurtcephe'nin ''yakışıklı görünüyorsun'' sözü üzerine Acar, teşekkür etti.

Kendisine farklı bir yüz kazandıran ekibin başındaki isim Ömer Özkan ile sohbet eden Acar, kendi durumu ile ilgili sorular yöneltti. Özkan da, ''Gülme, ağlama, mimik hareketleri gerçekleşmesi için 6 aya ihtiyacımız var. Çok iyi olacaksın. Beklediğimizden daha iyi. Dudak hareketleri iki aydan önce başlamaz, ağzını kapatabilir, üfleyebilir. Bunlar da bir aylık süreçte başlar. 45 gün sonra da taburcu etmeyi planlıyoruz'' dedi.

Konuşmadan sonra Uğur Acar'ın eline ayna verildi. 5 saniye aynaya bakmadan elinde tutan Acar, hızlı bir şekilde aynayı yüzüne çevirerek, baktı. Yüzünün sağına soluna 2-3 defa baktığı görülen Acar, ''Bütün Türk doktorlarına teşekkür ediyorum. Bundan daha iyisi olamaz. 2012 bana çok hayırlı geldi'' diye konuştu.

Acar'ın aynaya bakması, odadakiler tarafından alkışlandı.