BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  SPOR

İşte Tiganayı çıldırtan soru

Tigana, son basın toplantısında ardı ardına bombaları patlatıyordu ki; şok bir soruyla sarsıldı! İşte o soru...

Abone ol

Beşiktaş ile yollarını ayıran Jean Tigana, son basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.. Ama şok bir soruyla küplere bindi ve toplantıyı terk etti...

İŞTE TİGANA'YI KIZDIRAN SORU

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'yı böylesine kızdıran soru, Hürriyet Gazetesi'nin Beşiktaş muhabiri ve yazarı İsmail Er'den gelmişti. İsmail Er, Fransız teknik adama bir anda "Babanız hayatta mı?" şeklinde bir soru yöneltti. Ve hiç de beklenmeyen bu soru karşısında Tigana önce şaşırdı, ardından "Öldü" yanıtını verdi. ve karşıdan gelen "Allah rahmet eylesin" şeklindeki yanıtı bile dinlemeden bir anda ayağa fırlayıp "Sizin gibi insanlar olduğu için toplantıyı burada bitiriyorum" dedi..

NEREDEN ÇIKTI BU SORU?

Jean Tigana, Bursaspor maçı sonrasında yaptığı basın toplantısında sözü Başkan Yıldırım Demirören'in basası Erdoğan Demirören ile yaptığı görüşmeye getirmiş ve yaşadığı sıkıntılar hakkında "Başkanın babasına da bunları ilettim." demişti.

İsmail Er'in bu sebeple Tigana'ya "Babanız hayatta mı?" diye sorduğu, "Evet" yanıtı alsaydı "Ben de sizi babanıza şikayet edeceğim" demeyi planladığı öğrenildi.

İŞTE BASIN AÇIKLAMASI

"Yardımcılarımla beraber kasım ayında buraya geldik. Sadece 7 aylık sözleşme imzalamak istedim, sözleşme açısından kulüp ile yanlış anlaşılma olmasın diye. İki taraf birbirden memnun kalırsa devam edebilelim diye.. Kulüp sözleşmemim devam ettirelim dedi ben de kabul ettim ve 2 yıllığına devam ettirdik. Bazı gazetelyerde bir takım yanlış haberler çıktı. Genelde benim müzakerelerim 15 dakikadan fazla sürmez. Benim de sözleşmenin feshi 15 dakikadan fazla sürmedi. Bazı gazeteler bunun 11 saat sürdüğünü yazmış. Bu kadar sürmedi, yardımcılarım ve ben gelecek sezonki bütün haklarımızdan feragat ettik. Türkiye’ye sözde bir takım mali haklar için gelmediğimi ifade ettim. Şimdi istersem Avrupa'da pek çok ülkede çalışabilirim. 10’dan fazla teklif aldım, buradakinden yüksek maaşlar tek edildi. Ama ben 1 sene dinleneceğim."

''KOLOT VE ENGİN RAHATSIZLIK YARATTI''

Tigana, yönetim kurulunda yer alan Celalettin Kolot'un gelişinden ve arka planda, tanımadığı Sinan Engin'in olmasından bu yana rahatsızlık oluştuğunu öne sürdü.
    
Jean Tigana, bunu yönetmenin çok zor olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
    
''Buna rağmen fena idare etmedik. Oyuncularımdan da son iki maçı kazanmalarını rica ettim, çünkü ekibin gelecek yıl mutlaka Şampiyonlar Ligi'nde bulunması gerekiyor. Bu hususta Beşiktaş'ın en büyük taraftarı ben olacağım ve gelecekte bu kulübe büyük başarılar diliyorum. Bu kulübü ve Beşiktaş'ı çok seviyorum, uğradığım şiddetleri unutmaya çalışacağım. Pozitif yanlarını hatırlamaya çalışacağım. Pozitif yanı yüzde 99'dur. Burada çok mutluydum. Eşim ve kızım çok mutlulardı ve gitmekten dolayı üzüntülüler. İnsan olarak çok deneyim kazandım.''

"TÜRKİYE'DEN AYRILDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

"Türkiye'den ayrıldığım için üzgünüm. Çünkü burayı çok seviyorum. Olağanüstü insanlar var. Bu sabah tesisteki herkese veda etmek için gittim ve hakiki dostluk anları yaşadık. Bazı oyuncularım ağladı ve bu benim için çok zor bir andı."

"BAŞARIYA ÇOK YAKLAŞMIŞTIK"

"Başarıya çok yaklaşmıştık. Dönüm noktası Ocak ayıydı. Ocak ayında etrafımda bir boşluk yaratıldığında, Haziran ayında gitmemi teklif etmeleri gerekirdi. Bu sayede hepimiz doğru yerde doğru şekilde çalışabilirdik. Çünkü ocak ayından itibaren kulübün geleceği için çalışamadık. Çünkü gidecek olsaydım bile kulübün geleceğini hazırlamak isterdim. Benim için önemli olan kulüptür ve geride bıraktıklarımdır. Kazandığımız 3 kupa değil önemli olan; önemli olan Monaco’da yaptığım gibi Henry, Trezeguet, Sagnol gibi oyuncuları getirmekti."

"Dış baskılara maruz kaldım. Benim ifadelerim farklı yansıtıldı. Bu da bazı taraftarların şiddete başvurmasına neden oldu."

"KENDİMİ DÜŞÜNSEYDİM BİR AY DAHA KALIR PARAYI CEBİME KOYARDIM"

Beşiktaş'ı düşündüğünü belirten Tigana, "Ben kulübü düşünüyorum. Eğer kendimi düşünseydim bir ay daha kalır ve 2.3 milyon Euro ücreti cebime koyardım. "

Beşiktaş hakkında gelecek yeni teknik direktöre kulüpte yaşadıklarını anlatacağını belirten Tigana, "Eğer istenirse, kulüpte yaşadığım ve kulüp hakkında bildiklerimin tam bir tutanağını hazırlarım. Ben insanları sadece seversem öperim. Ben bugün öpüşerek ayrıldıklarım hakkında yarın kötü şey söyleyemem" dedi.

"O KADAR ÇOK İFTİRAYA MARUZ KALDIK Kİ"

"Gitme kararımız kulübün iyiliği içindir. Sanırım ben gittikten sonra külüp daha iyi olacaktır. Bize o kadar çok saldırıldı, o kadar çok iftiraya nmaruz kaldık ki... Bir gazetede 15 dakika sürmeyen sözleşme fesih görüşmemiz için 11 saat sürdü denildi. Bu tip yalan haberler olduğun sürece nasıl ilerleme kaydedebiliriz. Herkese sorulabilir, bütün başkanlara sorabilirsiniz; fesih müzakereleri 15 dakikadan az sürdü ama bu da güvenle ilgili bir durum" dedi.