BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,85
ALTIN 2.821,35
HABER /  DÜNYA

İşte Sarkozy'i rezil eden saldırı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkenin güneybatısındaki Brax kasabasına düzenlediği bir ziyaret sırasında saldırıya uğradı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkenin güneybatısındaki Brax kasabasına düzenlediği bir ziyaret sırasında saldırıya uğradı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkenin güneybatısındaki Brax kasabasına düzenlediği bir ziyaret sırasında saldırıya uğradı. Sarkozy kasabalılarla selamlaşırken kalabalığın arasından uzanan bir el, Fransız lideri tartakladı.

Fransız Cumhurbaşkanı'nı yakasından çekerek dengesini kaybetmesine neden olan saldırgan, korumalar tarafından etkisiz hale getirildi.

Kasabanın bulunduğu Lot-et-Garonne bölgesinde yaşayan 32 yaşındaki saldırganın gözaltındaki sorgusunun sürdüğü bildirildi. Tiyatro sektöründe çalıştığı belirtilen saldırganın kimliği ise açıklanmadı.

Toulouse şehri yakınlarındaki kasabaya belediye başkanları toplantısı için gelen Sarkozy'nin olaydan yara almadan kurtulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.
 

Sarkozy'nin yakın dostu olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de Aralık 2009'da benzer bir saldırıya uğramıştı. Massimo Tartaglia adlı saldırganın çenesine heykel fırlattığı Berlusconi'nin burnu ve dişleri kırılmıştı.