BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

İşte öldürülen o gelin

İnanılmaz ama "öz ablasının çoçukları, onun yakınlarını katletti... Kanlı baskında öldürülen gelinin fotoğrafı ilk kez yayınlandı.

Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki olayda yakınlarını kaybeden köylülerden Osman Çelebi, saldırıyı ablasının çocuklarının gerçekleştirdiğini, amaçlarının geride şahit bırakmadan kendilerini tamamen ortadan kaldırmak olduğunu savundu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in köyü ziyaretinde başsağlığı dilediği köylülerden Osman Çelebi, (46) Bakan Atalay ile bir süre sohbet etti.

Çelebi, Bakan Atalay'ın ''Bu olayı nasıl açıklıyorsunuz, sorun neydi?'' sorusunu, şöyle cevaplandırdı:

ÖZ ABLAMIN COÇUKLARI KATLETTİ

''Sayın Bakanım, aramızda bir sorun yoktu. Dünden beri herkes bu konunun peşinde. Ama buradaki herkes biliyor ki aramızda en ufak bir husumet, dargınlık yok. Bunlar öz ablamın çocukları. Onların amacı bizi tamamen silmek ve olayı terör örgütüne mal etmekti. Ama Allah bırakmadı. Yeğenim olay yerinden kaçmayı başardı. Ayrıca başka yaralılar da var her şey açığa çıktı.''

KANLI BASKINDA ÖLDÜRÜLEN
GELİNİN FOTOĞRAFI...

[PAGE]


ÖLDÜRÜLEN GELİN İŞTE BU!

Sevgi Çelebi, nişanlandığı gün ailesi
ve bütün akrabaları ile birlikte katledildi.

Mardin'in Mazıdağı'na bağlı Bilge köyündeki nişan katliamının asıl nedeni nişanlanan Sevgi Çelebi'yle ilgili... Saldırıyı yapan aile, kızın kendi ailelerinden birine verilmesini istemiş, ret yanıtı almıştı.

Bilge köylülerinin anlattığına göre baskını yapanlar Sevgi Çelebi'yi bir akrabalarına istemişlerdi. Ama Sevgi'nin ailesi bu isteğe ret yanıtı vermiş ve kızlarını annenin bir yakını olan Habip Arı ile nişanlamaya karar vermişlerdi.

O AİLE İLE KAN DAVASI

Köylüler şöyle anlatıyor;
''Saldırganların ailesiyle damadın mensup olduğu Arı ailesi arasında 20 yıl öncesine dayanan bir husumet bulunuyordu. Saldırganlar bu nedenle Sevgi Çelebi'nin Habip Arı ile evlenmesine karşı çıkıyorlardı.

Bu konuda bir süre önce saldırganların mensup olduğu aile bireyleri ile gelinin ailesi arasında tartışma yaşandığını öğrenmiştik. Saldırı olayının nedeninin bu olduğunu düşünüyoruz.''

-ÖLENLER İÇİNDE KURUCU DA VAR...
İŞTE TAM LİSTE...
-KÖYDEN SON FOTOĞRAFLAR
 

[PAGE]


ÖLEN KİŞİLERİN İSİMLERİ

Mardin'deki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 44 kişinin isimleri belirlendi. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 9 geçici köy korucusu ile 6 çocuk bulunuyor. Saldırıda, hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

''Köy muhtarı Hacı Halim Çelebi, Hüseyin Çelebi (1), Abdulvahap Çelebi, Cemil Çelebi, Cemil Çelebi, Abdulkadir Çelebi, Mehmet Çelebi, Kenan Çelebi, Ali Çelebi, Şükrü Çelebi (15), Kerim Çelebi, Murat Çelebi, Savaş Çelebi, Halil Çelebi, Salih Çelebi, Halime Çelebi, Şükran Çelebi (6), Arife Çelebi, Şükriye Çelebi, Sevgi Çelebi, Muhittin Çelebi, Fesih Çelebi, Abdullah Çelebi (3), Emine Çelebi, Zekiye Çelebi, Mehmet Salih Çelebi, Salih Çelebi, Yıldız Çelebi, Seniha Çelebi, Şehmuz Çelebi, Seyri Çelebi, Neriman Çelebi, Sevim Çelebi, Yasemin Çelebi (6), Ayhan Çelebi, Mithat Arı, Habib Arı, Ruşen Arı (3), Kafiye Arı, Abide Akyol, Orhan Akyol, Kevser Akyol, Mehmet Akyol ve köy imamı Hacı Kazım Bozan.''

HAMİLE ÜÇ KADIN KANLI
BASKININ KURBANI OLDU...
KÖYDEN SON FOTOĞRAFLAR...
-KÖYDEN SON FOTOĞRAFLAR

[PAGE]


ÜÇ KADIN HAMİLEYDİ

Kanlı baskında ölen 44 kişiden 16'sı kadındı... Yapılan otopsilerde bu kadınlardan üçünün hamile olduğu ortaya çıktı...

Bilge köyünde incelemeler yapan İçişleri Bakanı Atalay,
olayı bir katliam olarak niteledi.

Atalay, ''Saldırıda ölen kadınlardan 3'ü hamileymiş. Güvenlik güçleri olaya zamanında müdahale etmiş'' dedi.


İKİ KIZ HASTANEDE ÖLÜM
KALIM SAVAŞINDA... 
 
-KÖYDEN SON FOTOĞRAFLAR...

[PAGE]


YARALI KIZIN DURUMU AĞIR
Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, Mardin'deki saldırıda yaralanan Hediye Çelebi'nin sağlık durumunun aşırı kan kaybı nedeniyle ciddiyetini koruduğunu söyledi.

18 yaşındaki Hediye Çelebi'nin
genel durumunun ağır olduğunu belirten Sır, hastanın hayati tehlikeyi henüz atlatamadığını söyledi.

Karnına isabet eden mermilerin Hediye'nin bağırsaklarının parçalanmasına yol açtığını ifade eden Aytekin Sır, "Hediye için ikinci bir operasyon gerekebilir. Şu anda solunum cihazına bağlı. Saldırıda yaralanan Çelebi'nin sağlık durumu aşırı kan kaybı nedeniyle ciddiyetini koruyor'' dedi.

DİĞER YARALI HENÜZ 3 YAŞINDA

Yaralı Medine Çelebi'nin (3) sol omuzunda kurşun girişi ve çıkışı tespit edildiğini belirten Sır, akciğerlerinde kısmen zedelenme meydana gelmiş olmasına rağmen damarlarında herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediğini bildirdi.

KÖYDEN SON FOTOĞRAFLAR...
DİĞER SAYFADA...
 

[PAGE]








 

[PAGE]









 

[PAGE]