BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

İşte o baba o anları anlattı

Olaylı maçta oğlu ve yeğenini korumak için kucaklarken görüntülenmişti.. İşte o baba neler yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında 26 Eylül Cumartesi akşamı oynanan maçta yaşanan olaylar sırasında oğlu ve yeğenini kucağına alarak tribünden çıkmaya çalışırken fotoğraflanan Diyarbakırspor taraftarı Edip Muratakan, yaşadıklarını anlattı.

1992 YILINDA BURSA'YA GÖÇ ETMİŞLER

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde kahvehane işleten Muratakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan Bursa'ya geldiklerini ve o tarihten beri burada yaşadıklarını söyledi.

Ailece Diyarbakırspor taraftarı olduklarını, bu nedenle 26 Eylül Cumartesi akşamı 9 yaşındaki oğlu Resul Can ve 8 yaşındaki yeğeni Muhammet ile takımlarını desteklemek üzere Atatürk Stadı'na gittiklerini anlatan Muratakan, maç öncesi yaşadıkları heyecanın sonrasında yerini üzüntüye bıraktığını vurguladı.

''POLİS BİZİ KALKANIYLA KORUDU''

Maç öncesi ve sırasında Bursasporlu taraftarların ''PKK dışarı'' yönünde slogan attığını, Diyarbakırsporlu taraftarların da bunun üzerine ateşlenerek ''Biz PKK değiliz'' diye cevap verdiğini ifade eden Muratakan, şunları söyledi:

''Sonrasında olaylar başladı. Üzerimize adeta taş ve koltuklar yağıyordu. Maç süresince sürekli gözüm havada yanımda bulunan oğlum ve yeğenimin üzerine birşey geliyor mu diye baktım. Olaylar kesilmeyince her ikisini de kucağıma alarak tribünden dışarı çıkmaya çalıştım. Sağolsun polisin biri tribünden inerken bizi kalkanıyla korudu. Maçın bitimine 15 dakika kala tribünden sahaya girdim. Bu sırada kucağımdaki çocuklarla stadyumdam ayrılmaya çalışmamız fotoğraflanmış. Sonrasında stadı terk ettik. Kendimden çok oğluma ve yeğenime zarar gelecek diye korktum. Ne mutlu bana ki, her ikisini de burunları kanamadan stadyumdan çıkarttım.''

''İSTİKLAL MARŞI, HEPİMİZİN MARŞI''

Bursa'da yaşayan bir Diyarbakırlı olarak kente gelen takımlarını kucaklamak için stada koştuklarını dile getiren Muratakan, şöyle devam etti:

''Burada dikkati çekmek istediğim başka bir konu da statta İstiklal Marşı okunurken tüm taraftarlarımız ayağa kalkarak buna eşlik etti. Sonuçta bu ülkenin İstiklal Marşı, hepimizin marşı. Ancak maçı izlerken atılan sloganlar nedeniyle ben kendimi başka bir ülkenin vatandaşı, Diyarbakırspor'u da başka bir ülkenin takımı gibi hissettim. Bir sporsever olarak bu yaşanan olayları çok yanlış görüyorum. Biz hepimiz bu Türkiye'nin vatandaşıyız. Irklarımız, kökenlerimiz ayrı olabilir. Ben bugüne kadar hiç bir zaman kendimi bu ülkede farklı bir insan olarak görmedim. Sadece Bursa'da değil, Diyarbakırspor hangi deplasmana gitse aynı durumlarla karşılaşıyoruz. Hele hele bu demokratik açılım ortamında ortama böyle gerdirmek hiç hoş değil. Umarım Bursa'da yaşananlar son olur.''

Çocuğu ve yeğenini kurtarmaya çalışırken çekilen ve maçtan bir gün sonra gazete ve televizyonlarda geniş şekilde yayımlanan fotoğraflarını gördüğünde çok şaşırdığını ifade eden Muratakan, fotoğrafların tribündeki her şeyi anlattığını vurguladı.

Muratakan'ın oğlu Resul Can ile yeğeni Muhammet Muratakan da, tribünde yaşanan olaylar nedeniyle çok korktuklarını, bu tür olayların sürmesi halinde bir daha maça gitmek istemediklerini söyledi.