BIST 8.854
DOLAR 34,24
EURO 37,05
ALTIN 3.015,29
HABER /  POLİTİKA

İşte Mehmet Ağarın vaatleri

Mehmet Ağar, hükümetin verdiği sözleri tutmadığını savunarak, iktar olurlar yapacağı vaatleri sıraladı...

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin verdiği sözleri tutmadığını savunarak, ''Millete aşı, işi, güveni ve onuru yeniden yaşatacak bir Türkiye vaat ediyorum'' dedi.

Partisinin Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ''Onurlu Bir Türkiye İçin Tek Başına İktidar'' konulu toplantıda konuşan Ağar, hükümet tarafından uygulanan iç, dış ve ekonomi politikalarını eleştirdi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Mehmet Ağar, dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisindeki yerini koruyan Türkiye'nin, iyi yönetilmesi halinde dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri olabileceğini anlattı.

Partisinin öncelikli hedefinin, ''Türkiye'nin gücüne güç katmak, gelecek ve istikbal endişesini ortadan kaldırmak'' olduğunu ifade eden Ağar, Türkiye'nin büyüklüğüne, bütünlüğüne, geleceğine kesin damga vuran yepyeni bir millet iktidarını var etmek istediklerini söyledi.

Ağar, Türkiye'nin döviz, borç ve faiz üçgeninde sıkıştığını, esnafın büyük sıkıntılar içinde olduğunu öne sürerek, iktidara geldiklerinde bütün bu dertleri tümüyle yok edeceklerini belirtti. Ağar, şöyle devam etti:

''Etiler, İstinye ve Ulus'tan yönetilen İstanbul'u, bundan kurtaracağız. Yabancı sermaye stratejisi olmayan Türkiye'de yeni bir program uygulayacağız. Bu teslimiyetçi ekonomik anlayışın yerine, yeniden üretken düşünceyi hakim kılacağız. Türkiye'de bu hükümet iktidara geldiği zaman toplam borç 207 milyar dolardı. 80 yılda gelen hükümetlerin bıraktığı toplam bir borç idi bu. Bu iktidar Türkiye'nin sırtına 4,5 yılda 180 milyar dolarlık borç yükledi. Eser olarak ne koydular, göstersinler, teşekkür edeyim onlara...

Türkiye, sürdürülebilir bir ekonomiyi bizimle yapacaktır. Aksi takdirde yarın İstanbul'un sokaklarının eşkıyaya teslim edildiğini göreceğiz. Açıkça söylüyorum; iktidar olduğumuzun 15. gününde sokakları millet adına teslim alacağız. Anneler, okul önlerinde çocuklarını beklemeyecek. Demokrasi ve hukuk içerisinde ülkenin güvenliğini en üst seviyede biz sağlayacağız.''

Türkiye'nin, tarihsel bir dönemeçten geçtiğini ve bu dönemde atılım yapmak zorunda olduğunu da vurgulayan Ağar, ''Millete aşı, işi, güveni ve onuru yeniden yaşatacak bir Türkiye vaat ediyorum. Bu milletle birlikte güçlü bir şekilde müştereken bu bayrağı yeniden dalgalandıracağız. Hedefimiz, daha zengin ve büyük Türkiye'' diye konuştu.