BIST 9.831
DOLAR 35,35
EURO 36,62
ALTIN 2.983,32
HABER /  POLİTİKA

İşte İdris Bal'ın partisinin amblemi

Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Kütahya Milletvekili İdris Bal, yeni kurduğu Demokratik Gelişim Partisi'nin tanıtım toplantısını bugün yaptı.

Abone ol

Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen ve AK Parti'den geçen yıl istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, kuruluş çalışmaları tamamlanan Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP) bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

LOGO'DAKİ ELİN MANASI

Amblemi el olan DGP'nin tüzüğünü de açıklayan İdris Bal toplantı sonrası parti üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Partinin ambleminin neden 'el' olduğu ise merak konusu oldu. İdris Bal herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını twitterdaki hesabından izah etti.
dgp-amblemi_idris-bal-partisi.jpg
Bal niye 'el' işaretini seçtiklerini şu sözlerle açıkladı;

-"Bu açık el,hem yolsuzluğa,hırsızlığa, yoksulluğa 'dur' derken hem de şeffaflığı ve selamı temsil etmektedir."

PARTİ KURULUŞUNDA ZORLUK ÇIKARDILAR

Parti kurma çalışmalarında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Bal şunları söylemişti:

"Danışmanım, parti kuruluşu ile ilgili gerekli belgeleri, evrakları içişleri bakanlığına getireceğimizi söyledi. Randevu gerekip gerekmediğini sordu. Randevuya gerek yok dediler. Biz de bugün geldik. Evraklarımızı buraya verdik.

Ama daha sonra genel sekreterin olmadığını ve bize alındı veremeyeceklerini söyledi. Yani evrakları aldıklarına dair bir belge veremeyeceklerini söylediler.

Oysa biz o alındıyı almadan var olamıyoruz. Alındı belgesi verilmesi gerekirken burada net bir Anayasa suçu var.

Dünden beri benim ve arkadaşlarımın üzerinde ciddi bir baskı var. Bundan sonra da bu baskıları hissediyoruz."

aa_picture_20141105_3703919_web.jpg

CEMAAT PARTİSİ Mİ?

Logonun manası cemaat söylemleri ile uyuşsa da Gazeteciler ve Yazarlar vakfı aracılığıyla açıklama yapan hizmet hareketi, İdris Bal'ın kurduğu partiyle ilgileri olmadığını duyurmuştu.

Dün akşam yapılan cemaat açıklamasında şöyle denilmişti;

-"Hizmet Hareketi parti kurmaz, kurdurmaz... Farklı siyasi düşüncelerden milyonlarca gönüllünün desteklediği bir sivil toplum hareketinin; bir siyasi parti kurması ya da kurdurması kesinlikle söz konusu olmadığı gibi mümkün de değildir.

- Câmia’nın kültür havzasından etkilenmiş bir ferdin ‘şahsi tercihi ile’ aktif siyaset yapması son derece tabiidir. Câmia’nın “bir parti kurmayacağı ve herhangi bir partiye angaje olmayacağı” ilkesi ile Hizmete gönül vermiş kişilerin bireysel tercihleriyle aktif siyaset yapabilecek olmaları birbirine karıştırılmamalıdır.

aa_picture_20141105_3703911_web.jpg