BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

İşte hükümetin o projesi

Herkes yazdı çizdi. Ortada yeni bir plan konuşuluyor. Ayrıntıları belli oldu.

Abone ol

Erdoğan'ın PKK’ya yönelik ‘silahları bırakma’ çağrısı muhafeletin dilinde.. Yeni dönemde terör örgütü ile masaya mı oturulacak? Devletin zirvesinde uyum olduğu açık..

Söylem birliği var aslında.. Askerin yeni açılıma itirazı da gelmedi. Bu da yeni planın organize bir adımın parçası olduğunu gösteriyor. Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, hükümetin 4 aşamalı planını açıkladı. İşte hükümetin terörle mücadele projesi 

1. Askeri/polisiye tedbirler 2. Diplomasi. 3. Siyasi adımlar. 4. Sosyo-ekonomik politikalar

Askeri ve diplomatik adımlar zaten atıldı.. Merak edilen de siyasi ve sosyo eknomik politikalardı. Bu açılım hükümetin DTP'nin dümen suyuna gittiği eleştirilerini de boşa çıkarıyor. Star yazarı o açılımlardan ayrıntılar verdi:

"Hükümet KÖYDES, BELDES gibi yatırım projeleri, eğitim ve sağlık yardımlarıyla bölgenin sosyo-ekonomik yapısını güçlendirmek için son 5 yıldır yürüttüğü projeleri, önümüzdeki dönemde de arttırarak devam ettirmeyi planlıyor.

Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması, özgürlük alanlarının genişletilmesine yönelik atılan adamların bundan sonra geliştirilerek devamı için de hükümete büyük görevler düşüyor. Sıkıyönetim, OHAL gibi yollar sadece sorunu büyütür.

Bu projelerin başarıya ulaşmasının temel şartı, silahların susması ve akan kanın durmasıdır. Sebebi çok açık; Gıcırdatılan dişlerle barış türküsü söylenmez. "