BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

İşte halkın Nobelli Pamuka bakışı

Orhan Pamuk 10 Aralık'ta Nobel Edebiyat ödülünü alacak. Ancak sevinmeyenlerin oranı sevinenlerden fazla çıktı.

Abone ol

Orhan Pamuk, Nobel Edebiyat Ödülü'nü 10 Aralık'ta İsveç'te düzenlenecek olan törenle almaya hazırlanırken, bir kamuoyu araştırması, bu ödüle en çok sevinenlerin gençler ve eğitimliler olduğunu ortaya koydu.

Yüzde 21'i habersiz
Türk halkının yüzde 26.4'ü "Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat ödülü almasına sevindim" derken, yüzde 37.2'si "Sevinmedim", yüzde 21.1'i "Duymadım, haberim yok" dedi.

Ödül siyasi
Katılımcıların, "Sizce Pamuk bu ödülü hak etti mi, hangi nedenlerle bu ödülü aldığını düşünüyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıttan çıkan sonuçlar da şöyle:
Halkın yüzde 20.9'u Pamuk'un ödülü hak ettiğini, yüzde 40'ı ödülü siyasi nedenlerle aldığını ve bu yüzden de hak etmediğini düşünüyor.

Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşayanlarla erkekler, çoğunlukla Nobel'in Pamuk'a verilmesini sevinçle karşılamadı. Yarın seçim olsa MHP, Genç Parti, CHP ve AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin büyük bölümü Nobel'e sevinmediğini, ödülün siyasi nedenle verildiği belirtti. DTP'ye oy vereceğini söyleyenlerin çoğunluğu ise sevindiğini ve Pamuk'un ödülü hak ettiğini söyledi.