BIST 8.732
DOLAR 34,25
EURO 37,09
ALTIN 3.007,53
HABER /  POLİTİKA

İşte Gülün ismini söylediği an

Herkes nefesini tutmuş o anı bekliyordu.. Erdoğan, Gül'ün ismini söylediğinde salonda kıyamet koptu.

Abone ol

İnternethaber/ AK Parti grubu tarihi bir güne tanık oldu. Salona giren vekillerin yüzünde büyük heyecan vardı. Başbakan Erdoğan da kürsüye çıktığında adayı artık açıklayacağının sinyalini verdi. Ama yine de son ana kadar bekletti.

Konuştukça konuştu, o konuştukça salon çoştu. Alkışlar ve sloganlar arasında ateşli bir hitap ile önce CHP lideri Deniz Baykal'ın kulaklarını çınlattı. Ardından da Köşk adayını nasıl belirlediklerini, hangi kriterlere göre seçtiklerini anlattı.

Bu ateşli konuşmayı en ön sırada dinleyen Abdullah Gül sakindi... Tıpkı hemen yanı başında oturan Meclis Başkanı Bülent Arınç gibi.. Son ana kadar yüzüne yansıtmamaya çalıştı.

Taki o an gelene dek; "AK Parti adayı Abdullah Gül'dür" sözü Erdoğan'ın dudakları arasından dökültüğü anda ortalık yıkıldı. Alkışlar ve sloganlar bir miting ortamını aratmadı. 

Gül'ün etrafında büyük bir dalgalanma yaşanırken bazı vekiller ağladı. Uzun süre kutlamaları kabul eden Gül de oldukça heyecanlıydı.

İşte tarihe geçen o anlar....




İşte Erdoğan'ın Gül'ü aday gösterdiği o sözler
Başbakan, "11'inci cumhurbaşkanı adaylığı için yaptığım son değerlendirmeler, tüm bu araştırmalar neticesinde bir ismi ortaya çıkardım. O da değerli, bugüne kadar beraber bu yolda olduğumuz, bu hareketi beraber kurduğumuz Abdullah Gül kardeşimizdir" dedi.