BIST 8.794
DOLAR 34,23
EURO 37,22
ALTIN 2.995,42
HABER /  GÜNCEL

İşte görmek istediğimiz tablo

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun iftar yemeğinde dini liderler birlikte el açtı

Abone ol

Ramazan'ın 3. gününde dini liderler, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun davetlisi olarak iftar yemeğinde buluştu.

Beyazıt'taki The President Hotel'de verilen iftar yemeğinde Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu ile birlikte Keldani Asuri Cemaati Ruhani Reisi François Yakan, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Fener Rum Patriği Bartholomeos aynı masada iftarı bekledi. Ezanın okunmasıyla birlikte iftar yemeği yenildi. Yemek sonrası dini liderler ellerini açarak dua etti.

İftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan Bardakoğlu, Ramazan ayının tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diledi. Dünyadaki küresel ısınmanın kaynağının ahlaki çöküntüden kaynaklandığını belirten Bardakoğlu, ''Ahlaki kirlilikle karşı karşıyayız. Adaleti, doğayı korumayı ve insan haklarına saygıyı öteki için istiyoruz. Ahlaki ve manevi değerler konuşuldukça değil, yaşandıkça gerçekleşir. Bu alanda bizim ciddi adımlar atmamız, yol almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ise, iftar yemeğine ev sahipliği yapan Bardakoğlu'na teşekkür ettikten sonra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve 60. Hükümetin hayırlı olmasını diledi. Yeni eğitim ve öğretim yılında okullarda verilecek küresel ısınma ile ilgili bilgilendirici derslerin kendileri için tatmin edici olacağını dile getiren Bartholomeos, "Hepimizin idrak etmesi gereken tehlikelerin gelecek nesiller için de çok önemli olduğunu bilmeliyiz" dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos konuşmasının ardından Merkezi Cenevre'de bulunan "Kültürler ve Medeniyetler Diyaloğu Kurumu" tarafından bastırılan üç kutsal kitabı içeren özel kitap paketini Bardakoğlu'na hediye etti.
İftar yemeğine İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.