BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 38,05
ALTIN 2.831,83
HABER /  SPOR

İşte Fenerin gerçek şifresi

Fener'de peşpeşe alınan galibiyetlerde Zico'nun payı büyük. Brezilyalı forvette ideal 2'li buldu

Abone ol

Zico artık çift önliberoyla savunmayı sağlama alıyor, rakibi yorduktan sonra Alex, Kezman, Tuncay gibi kaliteli futbolcularıyla sonuca gidiyor.

İdeal 2’liyi buldu
Geldiği ilk günlerde tecrübeli bir teknik direktör olmadığını, bunu Fenerbahçe ile kazanacağını itiraf eden Zico, tam da dediği gibi davranıyor. Hatalarından ders çıkaran Brezilyalı hoca, her geçen gün hocalığının üzerine biraz daha koyuyor.

Bir ara orta sahayı forvete dönük oyuncularla dolduran, Aurelio gibi bir önliberoyu kesen Beyaz Pele, işler kötü gitmeye başlayınca taktik değiştirdi ve doğruyu buldu. Aurelio’nun yanına Deniz’i koyan Zico, sağ kanatta önlibero özellikli Appiah, solda da Tuncay gibi durmadan koşan bir oyuncuyla, savunmasını sağlama aldı.

Futbolu güzelleşti
Konyaspor ve Bursaspor maçlarının ilk yarılarında üzerine gelen rakiplerini soğukkanlılıkla karşılayan ve kalesinde pozisyon vermeyen Fenerbahçe, ikinci yarılarda sazı eline alıp, farklı galibiyetlere ulaştı.

Bu iki maçı da gol yemeden tamamlayan Kanarya’da en dikkat çekici nokta, bir gol bulduktan sonra şov yapmasıydı. Konya karşısında ilk yarının uzatma bölümündü, Bursa önünde de ikinci yarının başında ilk golünü bulan Sarı-Lacivertli ekip, ardından mükemmel oynayıp, rakip ağları doldururken, futboluyla da tribünlerdeki taraftarlarına zevk verdi.