BIST 9.911
DOLAR 35,41
EURO 36,28
ALTIN 3.066,93
HABER /  GÜNCEL

İşte Erdoğanın sandık tahmini

Başbakan, Pazar günü yapılacak seçimler için NTV'de sandık tahmini yaptı. İşte Erdoğan'ın seçim tahminleri;

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Pazar günü yapılacak seçimlerdeki oy oranlarında hedeflerinin 22 Temmuz olduğunu söyledi. Erdoğan'ın seçimler için baz aldığı oy oranı ise yüzde 47!

İşte Erdoğan'ın canlı yayındaki sandık tahmini;

Benim seçimlerle ilgili iki kıstasım var. Biri yerelle alakalı, 28 Mart'a göre yerel değerlendirme yapacağız. Ona göre Yüzde 42'nin üstünde olmamız lazım. İl Genel Meclisi seçiminde ise 22 Temmuz'u baz alıyoruz. ve Yüzde 47'yi baz alıyoruz. Bunların altı bizim için başarısızlık olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte Belediye Başkanlığında kaybettiğimiz belediyeler bizim için de kayıptır. Demekki vatandaşımız bizim çalışmamızı yeterli bulmamıştır. Biz milletin efendisi olarak değil hizmetkarı olmaya talibiz. Millete afra tafra yapma olmaz. 

Türkiye'de ben merkezli bir siyaset anlayışı var. Ben 62 mitinge gittim. İptal edilmeseydi 69 mitinge gidecektim. Ama seçim çalışmalarını sadece ben değil parti teşkilatım yapıyor. Bakanlarımla birlikte milletvekillerim de bizzat sahada görev aldı. Seçim gecesi de sonucu tek tek masaya yatıracağız. Belirlenen hedeflerle var olan sonucun kıyaslamasını yaparak bir sonraki seçim için hazırlığımızı yapacağız.

"DİĞER PARTİLER TÜRKİYE'DE YOK"

Ben uçakla yolculuğumda Anayasa'da bazı maddelerde değişiklikler yapılması önerisinde bulunuyorum. Ama aileminde içine katıldığı bir hakaretle karşılaşıyorum. Ben hakarete haraketle cevap vermenin daniskasını bilirim ama aldığım terbiye ve konumum buna müsait değil.  Ombudsmanlık ve bireysel başvuru hakkı ile ilgili gerekli alt yapı hazırlansın diye çağrıda bulunuyoruz. ama hiçbir olumlu tavır bulamıyoruz. Bunlar olmazsa olmaz şartlar değil bunlar benim için dert değil benden çok onların ihtiyacı, onların bunu istemesi lazım. Ben üretiyorum teklifi sunuyorum kabul etmiyorlarsa benim yapabileceğim birşey yok. Yargının yükünün hafifletilmesi, siyasette barajın aşağı çekilmesi Venedik kriterlerini getirmek partilerin kapatılmasını belli şarta bağlamak gibi ama bir türlü olumlu cevap gelmedi.

Anladıkki bu anayasa ile bir yere gidilemeyeceğini anladık. Bunun için değiştirilmesi gereken hususları seçim sonrasında gündeme getireceğiz.  Kadınların neden siyasette aktif değil soruyorlar oysa YSK'nın sandık başında başörtüsü ile bulunamaz kararı var.  Böyle bir kararın uygulandığı bir ülkede kadınların siyasette aktif olması nasıl mümkün olacak. Böyle bir uygulama hiçbir yerde yok. Türkiye'nin bunları aşması lazım.

Ben 81 vilayete gitmeye çalışıyorum. Oysa diğer partilerin Türkiye'nin yarısına gittiği yok. Tüm partilerin Türkiye'nin her yerinde olması gerekir. Güneydoğu'da sadece bizle DTP çekişmeyecek diğer partiler de bu yarışa katılsaydı sonuç çok daha farklı olurdu. O bölge insanlarının bakışı daha başka olurdu.

ERDOĞAN SP LİDERİ KURTULMUŞ'A
NEYİ TEKLİF ETTİ?
ERDOĞAN SEÇİMLERDEN SONRA
KABİNEDE REVİZYONA GİDEBİLİR!
Ayrıntılar haberin devamında...

[PAGE]

AK PARTİ KURTULMUŞ'A TEKLİF GÖTÜRDÜ MÜ?

Ben Numan beye partimizi kurarken teklif yaptım. Kabul etmedi, daha sonraki dönemde ortak arkadaşlarımız kanalı ile bizim partimize katılması yönünde teklifler geldi kendisi ile görüştük, kendisi ile de mutabık kaldık bana biraz müsade verin dedi; ancak daha sonra dönüş olmadı ben de olayı unuttum.

Seçim sonrasında hükümette revizyon olacağı iddialarına ilişkin ise  eğer gerek olursa kabinede değişiklik olabilir. Bu konuda bizim olmazsa olmaz bir kuralımız yoktur. Yorulmuş olan arkadaşlarımız değiştirilebilir ama gündemimizde şu an için böyle birşey yok.

REVİZYONA GİDEBİLİRİZ

Kabinede her zaman biliyorsunuz bu tür değişikliklere açıktır, her zaman yapılabilir. Ama seçimlerden sonrası daha doğaldır. Yani gelişkelere göre bir değerlendirme olabilir tabii ki! Yani bu değerlendirmeler yapılır ve bu değerlendirmelere göre de ne nerede hatamız var eksiklikler var hakikaten bir kan değişikliği gerekebilir. Olabilir böyle şeyler normaldir.

TELEFON DİNLEME KONUSU

Telefon dinleme konusunda ben konuşmama dikkat ediyorum. Mümkün olduğunca cep telefonunda bir konuyu konuşmuyorum. Konuşmam gereken konuyu muhatabımla bir araya gelerek konuşuyorum. Ortam dinleme konusunda da benim gizli kapaklı konuşma gibi durumum yok ne diyorsam diyorum.  Derdi olanın bana ulaşmaması gibi durum olamaz. Sivil toplum kuruluşları ile en fazla bir araya gelen benim. 71 milyon insanın başbakanıyım. Sivil toplum örgütlerinin müracatlarında gereken ilgi ve alakayı gösterdim. Bunun yeri geldi karşılığını bulamadım bu ayrı mesele. Ben gece 1'lerde kabul ettiğim insanlar oldu. Bulunduğum makam onu gerektirir.  Talep ettikleri konu yerine gelmiştir ama benim onlardan taleplerim ise yerine gelmemiştir. O kişiler kendilerini bilirler.

PKK'LILAR İÇİN AF PLANI VAR MI?
CUMHURBAŞKANI GÜL, KÜRDİSTAN
İFADESİNİ KULLANDI MI?
Ayrıntılar haberin devamında...

[PAGE]

CUMHURBAŞKANI KÜRDİSTAN İFADESİNİ KULLANDI MI?

Cumhurbaşkanımız ne diyor, ben böyle bir açıklama böyle bir ifade kullanmadım. Barzani'nin söylediği benimle görüşmek bunu tanımaktır söylemi, teknik bir terim ve bu teknik terimden uzak bir ifade kullanmıştır. Yanlış bir yaklaşım, o ne istediğini ya da ne beklediğini söylüyor. Cumhurbaşkanımız bunu kullanmadığını söylerken, böyle bir ifade kullandın diyemessiniz.

PKK'NIN TASFİYESİ

İlkelerimiz belli. Bu nedir, silahların bırakılmasıdır. Af gibi bir konu gündemimizde yok, söz konusu değil. Ancak biz daha önce, biliyorsunuz bir "Eve Dönüş Yasası" çıkardık. Bu Eve Dönüş Yasası'nı çok farklı değerlendirdiler ve ilgi duymadılar. Aslında bu yaza bu süreci kolaylaştıran, bu insarları rahatlatacak önemli bir adımdı. Şu anda aslında bu gecerliliğini koruyor hala. Bundan istifade de edebilirler, istifa edilebilir.

KÜRT KONFERANSINA NASIL BAKIYORSUNUZ?

Ben olayı tabii bir konferans olarak değerlendirmiyorum. Yani bu dar çerçeve olabilir ama konferans dendiği zaman benim aklıma büyük şeyler geliyor. Herhalde 100, 200, 300 kişinin katılacağı birşey aklıma geliyor. Ben böyle bir şeyi düşünmüyorum yani. Bu konuda birşey yapılacaksa zaten bizim bu konuda böyle bir rahatsızlığımız yok. Benim Kürt kökenli vatandaşlarım var. Benim parlemantoda Kürt kökenli milletvekillerim, bakanlarım var kabinenin içinde.  

"İLLEGAL ÖRGÜTLERLE OTURAMAYIZ"

Biz illegal örgütlerle böyle birşey yapamayız. Böyle birşeye oturamayız, konuşamayız. Tabii sizlerden de böyle bir teklif gelmemesi lazım. Bu konuda illegaliteyi legal hale getirmenin hiçbir zaman yanında olmamamız lazım. İllegal olan bir konuda bizim yer almamız söz konusu dahi olamaz.

PKK'nın o konferansa katılması halinde rezil eder, saygınlığını yitirir.