BIST 9.053
DOLAR 34,19
EURO 37,85
ALTIN 2.907,67

İşte bu kareler İsrail'i çıldırttı

İşte bu kareler İsrail'i çıldırttı

İsrail dışişleri bakanı avigdor lieberman, partisi israel beiteniu’nun (evimiz israil) grup toplantısında yaptığı konuşmada, başbakan recep tayyip erdoğan’ın bir süre önce lübnan ziyareti sırasında yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. lieberman, "biz kendimizi tutmaya çalışıyoruz, ama israil’in kum...

İşte bu kareler İsrail'i çıldırttı

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, partisi İsrael Beiteniu’nun (Evimiz İsrail) grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce Lübnan ziyareti sırasında yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. Lieberman, "Biz kendimizi tutmaya çalışıyoruz, ama İsrail’in kum torbasına çevrilmesine de müsaade edemeyiz" diye konuştu.

İşte bu kareler İsrail'i çıldırttı

İstanbul’da İsrail’in protesto edildiği Mavi Marmara gemisinin karşılanmasıyla ilgili olarak Türkiye’deki kurumlardan bir ses çıkmadığını söyleyen Lieberman, "Bu, tahammül edilebilecek bir durum değil. Biz kendimizi tutmaya çalışıyoruz. Ama biz sessiz kalırken, diğer tarafın herşeyi yapabilir olmasını kabul edilebilir bulmuyorum. Neredeyse, yakında İngiliz mandasını geri çağırmak durumunda kalacağız" dedi.

İşte bu kareler İsrail'i çıldırttı

Karmel dağlarında çıkan yangını söndürme çalışmalarına yardımları için Türklere teşekkür ettiklerini söyleyen Lieberman, İsrail’in de 1999’daki depremde de Türkiye’ye yardım ettiğini kaydetti.

İşte bu kareler İsrail'i çıldırttı

Lieberman, dünkü konuşmasıyla ilgili İsrail medyasında yer alan yorumlara da şaşırdığını ifade ederek, "Bu, herkesin inandığı şeyleri söylediği kapalı bir toplantıydı. O toplantıda, her zaman söylediğimden daha farklı ve bilinmedik şeyler söylemedim" dedi.