BIST 8.699
DOLAR 34,27
EURO 37,36
ALTIN 2.914,42
HABER /  DÜNYA

İşte BDP’nin demokratikleşme tepkisi

BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, Başbakan Recep Erdoğan’ın açıklamış olduğu "Demokratikleşme Paketi"ni eleştirerek, "Pakette en...

Abone ol

BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, Başbakan Recep Erdoğan’ın açıklamış olduğu "Demokratikleşme Paketi"ni eleştirerek, "Pakette en başta binlerce siyasi tutuklunun serbest kalması bekleniyordu. Ama yok. Ülkenin temel sorunlarına yönelik beklentilere cevap verecek hiçbir şey yok" dedi.
BDP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Galatasaray Meydan’da anadilde eğitim için eylem yaptı. Galatasaray Meydanı’nda yapılan eyleme BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül ve çok sayıda partili katıldı. Polisin yoğun güvenlik aldığı eylemde konuşan BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, demokratikleşme paketini eleştirdi. Demokratikleşme paketinin yeterli olmadığını savunan Bingül, "Pakette en başta binlerce siyasi tutuklunun serbest kalması bekleniyordu. Ama yok. Terörle mücadele yasasıyla ilgili hiçbir şey yok. Ülkenin temel sorunlarına yönelik beklentilere cevap verecek hiçbir şey yok. AKP hükümeti bütün sorunları çözüyormuş gibi yaparak aslında hiçbir sorunu çözmemiştir. Beklentilere cevap vermemesi parti olarak bizi kaygılandırıyor. Kürtlere statü ve sayın Öcalan’a özgürlük sağlanamadığı sürece Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünün imkansız olduğunu haykırıyoruz. Akil insanların dikkate alınmadığı görülüyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)