BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'un göbeğinde tren kazası

Cankurtaran istasyonunda yük treni ile banliyö treni çarpıştı

Abone ol

Zeytinburnu Cankurtaran İstasyonu'nda bir lokomotif ile banliyö treni çarpıştı. İlk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö treni aynı hat üzerinde ters yönden gelen bir lokomotif ile çarpıştı. Yolcularını indirdikten sonra hareket etmek için geçiş ışığını bekleyen banliyö treni yanlış raya giren lokomotif ile karşı karşıya geldi.

İstasyon bölgesinde olduğu için düşük hızla hareket eden lokomotifin trene çarpması sonucu trende bulunan yolculardan 5'i yaralandı. Yaralıların bazılarına ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Yaralılardan Osman Bikeez (23), Hayri İnan (46) ve Serhat Yusuf (51) İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine, İrem Çakır (10) ve Sevda Şenol (34) ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumlarının hayati risk taşımadığı belirtildi. Kaza nedeniyle Sirkeci-Halkalı tren seferleri tek yönlü olarak yapılırken, kaza bölgesi güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Yolculardan Sinan Tepe, soruları yanıtlarken, ''14.30 sıralarıydı. Tren, Cankurtaran'da yolcularını indirdikten sonra kalkacağı sırada bir gürültü koptu. Trende sarsıntı yaşandı. 'Treni terk edin' diye bir ses duyduk. Herkes panikle trenden dışarı çıktı. Çocukların da bulunduğu bazı yolcuların, baş ve değişik yerlerinde yaraları vardı. Daha sonra ambulanslar gelerek, bunları çevre hastanelere götürdüler'' dedi.

Kaza sonrasında banliyö treninden ayrılan vagonlar, Halkalı yönüne doğru çekilirken, kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

TCDD'DEN AÇIKLAMA

İstanbul'daki tren kazasında 5 kişinin hafif şekilde yaralanarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Saat 14.12'de İstanbul Sirkeci Garı'nda manevra yapan lokomotifin Cankurtaran mevkisinde sinyalde bekleyen banliyö trenine ön taraftan çarptığı belirtildi.

Kazada 5 yolcunun hafif şekilde yaralanarak tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, olayla ilgili incelemenin sürdürüldüğü bildirildi.

Kaldırıldıkları İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özgür Yiğit, Cankurtaran istasyonunda banliyö treni ile lokomotifin çarpışması sonucu yaralananlardan 3'ünün tedavilerinin hastanelerinde yapıldığını belirterek, ''3 hastanın da genel durumu iyi. Tedavilerinin ardından taburcu edilecekler'' dedi.