BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İstanbulluya prova işkencesi

29 Ekim nedeniyle, bazı yollar trafiğe kapandı. Vatandaş çileden çıktı.

Abone ol

Cumhuriyet Bayramı töreni provalarının, halkoylaması nedeniyle pazar gününden cumartesiye alındığı son dakikaya kadar duyurulmayınca İstanbul kilitlendi.

Vatan Caddesi'ndeki provalar nedeniyle bazı yolların kapatılması İstanbul genelini etkiledi, tüm yollarda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Saatlerce çile çeken vatandaşlar, önlem almayan belediye ve trafik görevlilerine tepki gösterdi.

Vatan Caddesi'nde yapılacak bayram törenleri için bir hafta öncesine denk gelen pazar günü prova yapılması geleneksel hale geldi. Pazar günü trafiğin, diğer günlere göre çok daha az olması fazla sıkıntı yaratmıyordu.
Bu kez pazar günü yapılması gereken prova, aynı gün halkoylaması yapılacağı için cumartesi gününe alındı. Ancak bu değişiklik provalardan bir gün önce bildirildi.

Gazeteler aracılığıyla da duyurulamayan değişiklikten son dakikaya kadar haberi olmayan İstanbullular dün sabah yola çıktıklarında şoke oldular. Araçlar saatlerce yollarda kaldı, insanlar çılgına döndü. Vatandaşlar, 20 dakikalık yolu 4 saatte gidebildi. Halkoylaması ve prova tarihlerinin haftalar öncesinden belli olduğunu belirten vatandaşlar, son dakika değişikliğini büyük sorumsuzluk olarak değerlendirdi.

Polisten uyarı da yok

Araçların kapalı güzergâhlara girmeden önce bazı kavşaklarda önceden uyarılması için önlem alınmadığını da belirten vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:

"En azından polisler sürücüleri uyarıp başka yola yönlendirebilirdi. Aksine kesilen noktaya ulaşana dek trafiğin neden tıkalı olduğundan haberimiz dahi olmadı. Bunun sorumlusu yöneticilerdir. Bu yönetim beceriksizliğidir. Hiçbir yönetici, 'Bu bizim görevimiz değil' diyerek sorumluluktan kaçamaz. Bu doğabilecek sıkıntıları önceden öngörememektir. Provaların cumartesiye alınmasının büyük sıkıntı yaratacağını ve bunun için çözüm getirilmesi gerektiğini düşünmeleri gerekirdi. Bunun için yöneticiler halktan özür dilemelidir."