BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.834,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da dev boks şöleni

İstanbul'un modern mekanlarından Wow Hotel'de düzenlenen basın toplantısında, efsane boksör Selçuk Aydın ve rakibi Ionut Dan Ion ilk kez göz göze geldi.

Abone ol

Yoğun bir medya ordusunun takip ettiği toplantıya boks dünyasının ünlüleri ve WBC Dünya Boks Konseyi yetkilileri de katıldı.

Arena Boks Şirketinin sahibi Ahmet Öner, "Uzun yıllardan beri bu günü bekliyorduk ve Selçuk Aydın'a olan güvenim sonsuzdur. Yarın akşamki maçı alarak ülkemize dünya şampiyonluğunu getireceğiz" dedi. Ardından söz alan rakip menajer Chris Canescu, "Selçuk Aydın'ın başarılarına saygı duyuyoruz ancak yarın iki muhteşem savaşçı arasında gerçekleşecek olan müsabakayı biz kazanarak kemeri ülkemize götüreceğiz" şeklinde konuştu.

İbrahim Hacıosmanoğlu ise, "Ben Atatürk'ün bir sözüyle konuşmama başlamak istiyorum. Atatürk, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' demiştir. Ben Selçuk'un sadece sporcu yanını değil kişiliğini de çok beğeniyorum. Selçuk delikanlı bin insan. Büyüğünü ve küçüğünü çok iyi bilen saygılı bir kişi. Selçuk'un şu an için Avrupa Şampiyonluk ve Kıtalar Arası Şampiyonluk kemerleri olmak üzere iki kemeri var yarın akşam Dünya Şampiyonluk şampiyonluğunu alarak üç tane kemeri ülkemize
getireceğiz. İki ay önce sayın Başbakanımızı ziyaret etmiştik ve kendisi maça geleceğini belirtmişti. Biz en kısa zamanda Dünya Şampiyonluk kemeriyle kendisini ziyaret edeceğiz" dedi.

Avrupa Şampiyonu ve Kıtalar Arası Şampiyonu boksör Selçuk Aydın da yaptığı konuşmada, hedefinin dünyaya Türk'ün gücünü göstermek olduğunu belirterek, "Yarınki maçı kazanarak ülkemize Dünya Şampiyonluğunu getirmek istiyorum. Bu önemli günde sporseverlerin de desteğini bekliyorum. Harika bir kamp dönemi geçirdik ve dünyanın en harika antrenörüyle çalışıyorum. Antrenörüm İsmael Antonio Salas, sadace başarılı kariyeriyle değil kişiliğiyle de mükemmel bir insan. Rakip menajer yarın ringde iki yürekli dövüşçü olacak dedi. Ben diyorum ki: yarın ringde bir yürekli dövüşçü bir de kendini savunan dövüşçü olacak!" şeklinde konuştu.

Selçuk Aydın'ın antrenörü İsmael Antonio Salas da yaptığı konuşmada, "Şimdiye kadar Selçuk'u izleyenler fırtınayı gördü yarın akşam İstanbul'da Tsunamiyi görecekler. Selçuk, sıkletinde dünyanın en sert yumruk atan boksörlerinden birisidir. Ahmet Öner'e Selçuk ile çalışma fırsatını bana verdiği için teşekkür ediyorum. Selçuk ile çalışmak benim için bir gururdur" şeklinde açıklamalarda bulundu.