BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,12
ALTIN 2.463,57
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda bomba paniği

LPG dolum tesislerine getirilen şüpheli bir piknik tüpü bomba paniğine yol açtı

Abone ol

Milangaz Esenyurt Dolum Tesisine boş olarak bir bayiden getirilen ve içinde patlayıcı madde olabileceğinden şüphelenilen piknik tüpü heyecan yarattı.

Alınan bilgiye göre, Milangaz LPG Dağıtım A.Ş. Esenyurt Dolum Tesisine bir bayiden getirilen piknik tüpünün içinde patlayıcı madde olabileceğinden şüphelenen görevliler, tüpü tesis dışına çıkartarak durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen bomba uzmanı jandarma ekiplerince ön incelemesi yapılan piknik tüpü, daha sonra boş bir alana götürülerek kontrollü patlama uygulandı.

Patlatma işlemi sonucu piknik tüpünün içinde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı.

Milangaz İcra Kurulu Üyesi Koray Yanç, konuya ilişkin AA muhabirine şu açıklamayı yaptı: ''Tesise giren piknik tüplerinden birinin içinde yabancı madde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine jandarma tedbir amacıyla inceleme yaptı. Tüpün içinden herhangi bir yanıcı veya patlayıcı madde çıkmadı. Toprağa benzer bir madde çıktı. Bu madde incelenmek üzere jandarma ekiplerince götürüldü. Dolum tesisine gelen her tüp kontrol edilir. Tesisin emniyeti amacıyla böyle bir inceleme gerçekleştirildi.''