BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,10
ALTIN 2.466,66
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve Diyarbakır'da Nevruz gerginliği

BDP'nin, 21 Mart'ta kutlanması gereken bu pazar kutlama ısrarı nedeniyle İstanbul ve Diyarbakır' da gün gergin başladı.

Abone ol

İstanbul Kazlıçeşme'de millet caddesini kapatarak kazlıçeşme meydanına yürümek isteyen 300 kişilik bir gruba biber gazıyla müdahale etti. Grup Topkapı civarında ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Diyarbakır'da da toplanan grup ile polis arasında çıkan olaylarda,bir ilk de yaşandı. Göstericilere polis ilk kez helikopterden gaz sıkarak müdahale etti.

İSTANBUL POLİSİ KENTİ ABLUKAYA ALDI...

Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda BDP'lilerin kutlayacaklarını ilan ettikleri nevruz öncesi cadde ve sokaklarda polis hazırlık yaptı.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

BDP'nin bu yılki nevruzu 18 Mart'ta kutlamak istemesine izin vermeyen valilik, Kazlıçeşme Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri almaya başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Kazlıçeşme Meydanı ve çevresine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Meydana ulaşan yollarda çok sayıda çevik kuvvet ekibi hazır bekletildi. Meydanın çevresi ise demir bariyerlerle çevrildi.

DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMALAR BAŞLADI

Diyarbakır'da aralarında BDP milletvekillerinin de bulunduğu gruplar, Bağlar İlçesi'ndeki Nevruz alanına girdi. 1'i polis 2 kişiyi yaralayan ve 10 aracı yakan gruba polis müdahale etti.

Nevruz Komitesi'nin kutlamayı bugün yapmak için yaptığı başvurunun Valilikçe onaylanmamasına rağmen sabah saatlerinden itibaren kentin çeşitli noktalarında toplanan gruplar, Bağlar İlçesi'ndeki Nevruz alanına yürüyüşe geçti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN....

Bağlar Kuruçeşme'de göstericiler polise, el yapımı bomba, molotofkokteyl ve taşlarla saldırdı. Saldırıda bir polis memurunun kolu kırıldı. Şanlıurfa yolunda başına taş isabet eden yaşlı bir vatandaş da yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

POLİS MİLLETVEKİLLERİ İLE TARTIŞTI

Otobüsle BDP İl Başkanlığı binasından alana gitmek isteyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri Altan Tan, Leyla Zana, Hasip Kaplan, Aysel Tuğluk ve Ayla Akat Ata, Kuruçeşme'de polisler tarafından durduruldu. Burada polisle görüşme yapan milletvekillerinden Altan Tan ile emniyet yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İLK KEZ HELİKOPTERDEN GAZ SIKILDI

Daha sonra milletvekillerinin de içinde bulunduğu grup, polis barikatını aşarak alana girerken başka gruplar da ara yollardan alana girdi. Nevruz alanında önceden kurulan 9'u seyyar baz istasyonu olmak üzere 10 araç, alandakilerce yakıldı. İtfaiye ve polisin müdahalesine rağmen araçlar tamamen yandı. Alana giren gruplara helikopter ve tomalardan biber gazı ve suyla müdahale edildi.

Öte yandan Şanlıurfa yolu Yenihal Kavşağı'ndaki bir alışveriş merkezine yapılan saldırıda, işyerinde maddi hasar meydana geldi.

İzinsiz gösteride çevreye zarar veren ve polise taşlı sopalı saldırıda bulunan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eylemin yanı sıra bölgeden toplanan grup ile polis arasında çıkan olaylar hala sürüyor. Polis eylemcilere tazyikli su ile müdahale ediyor.

KEPENK KAPATMA EYLEMİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit olmasının ardından 22 taburla 5 bölgede başlatılan operasyonda ölen PKK'lılar için Diyarbakır'ın bazı semtlerinde kepenk kapatma eylemi yapıldı.

Terör örgütü yandaşları bugün öğleden sonra kentin 5 Nisan Mahallesi'nde yürüyüş yapılacağını söyleyerek esnaftan işyerlerini açmamalarını istedi. Diyarbakır'ın merkezi yerlerinde esnaf bu çağrıya uymazken, bazı semtlerde işyerleri açılmadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerin yarısı da bugün sefere çıkmazken, polis kentte güvenlik önlemlerini artırdı.