BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İstanbul uyuşturucu cehennemi

Son bir haftada ele geçirilen uyuşturucu miktarı, gençlerin karşısındaki korkunç tehlikeyi gösteriyor!

Abone ol

İstanbul polisinin son 1 hafta içinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği 50 ayrı operasyonda, 48 kilo 425 gram eroin ile 344 bin 285 adet sentetik uyuşturucu hap ve 11 kilo 967 gram esrar ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş, Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde kurulan çadırda konuya
ilişkin basın açıklaması yaptı.

Demirtaş, imal ettiği sentetik uyuşturucu maddeleri Ortadoğu ülkelerine göndermek isteyen bir şebekeyi izleyen Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 21 Mart 2006 tarihinde Bahçelievler ve Küçükçekmece ile Gebze'de eşzamanlı operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

''Hançer'' adı altında yapılan operasyonda 4 kişinin gözaltına alındığını anlatan Demirtaş, Küçükçekmece'de bir imalathanenin ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Demirtaş, yapılan aramalarda 344 bin adet sentetik uyuşturucu hap, hapların imalatında kullanılan 1 tablet basım makinesi, 1 fırın, 1 adet mikser, uyuşturucudan elde edildiği sanılan 1570 Avro ve suçta kullanılan 2 otomobilin ele geçirildiğini de kaydetti.

DİĞER OPERASYONLAR

Demirtaş, Küçükçekmece, Kadıköy ve Edirne'de gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda da 48 kilo 300 gram eroin ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini ve 7 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Demirtaş, son bir hafta içinde İstanbul genelinde sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 47 operasyonda ise 11 kilo 967 gram esrar, 285 adet sentetik uyuşturucu hap, 125 gram eroin ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini, 87 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Şammaz Demirtaş, açıklamasının ardından gazetecilerin ''bazı polislerle ilgili rüşvet iddiasına'' ilişkin bugün bir gazetede yer alan haber hakkındaki soruları üzerine de, ''Bu konuyla ilgili adli ve idari yönden tahkikat devam ediyor. Bu konuda bir açıklama yapmamız doğru olmaz'' dedi.