BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

İstanbul iliklerine kadar donacak

Kış İstanbul'a yüzünü gösterdi. Dün öğleden sonra başlayan kar yağışı hafta sonu da devam edecek. İşte hava raporu;

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, kar yağışı nedeniyle her türlü önlemin alındığını belirterek, "Yarın için yoğun kar yağışı yok ama hafta sonundan itibaren kar yağışı var" dedi.

Vali Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve trafik ekiplerinin kar yağışına karşı tedbirler aldıklarını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Güler, "Karlı havaya göre araçlarını hazırlıklı tutmalarını, mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kar lastiklerini takmalarını, trafik kanuna göre araçlarında bulunması gereken tüm aparatların bulundurmalarını söylüyorum. Kar yağışı İstanbul için büyük bir nimettir. Buna göre de tedbiri almak lazım" şeklinde konuştu.

Yarın için İstanbul'da yoğun kar yağışı beklenmediğini vurgulayan Güler, "Ama hafta sonundan itibaren kar yağışı var. Vatandaşlarımızın da yaptığımız uyarıları dikkate almasını rica ediyoruz" dedi.

AKOM'DAN YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyardı.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklığının bu gece ve sabaha karşı sıfır derecenin altına düşeceğinden, yollarda buzlanma riskinin artacağı belirtilerek, "Sürücülerin özellikle gizli buzlanma ve siyah buza karşı dikkatli ve düşük hızda araç kullanmaları önemle duyurulur" denildi.

Açıklamada, fırtına ve kar yağışından sonra yolların ıslakmış gibi görüldüğü, ancak bunun gerçekte 'siyah buz' olarak adlandırılan ince bir buz tabakası olduğu ve bunun da şeffaf olması nedeniyle araç içinden görülemediği belirtildi. Özellikle köprü, viyadük ve direkt rüzgar alan yüksek kesimlerin siyah buz tuzakları olduğuna işaret edilen açıklamada, bu tür yerlerin yoldan önce donduğu uyarısında bulunuldu.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

[PAGE]

Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar yağışı henüz zeminde etkili olmazken, Karayolları ekipleri güzergâhta tuzlama çalışmalarına başladı.

Kar yağışı ile birlikte, D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde sis etkili oluyor. Sis nedeniyle Seymenler ve Karanlık Dere mevkilerinde görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşüyor.

Sis lambaları yanık tutularak trafik akışı rahatlatılmaya çalışılıyor. Trafik ekipleri, Bolu Dağı'nı kullanacak olan sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Bolu'da kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.