İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesinin 60. yılı, WOW Otelde düzenlenen gala yemeğiyle kutlandı.
Abone olİstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin 60. kuruluş için düzenlenen gala yemeğinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, İÜ İletişim Fakültesinin bir mensubu olmaktan onur duyduğunu belirterek, 60 yılın 22'sinde kendisinin de yer aldığını ve çok güzel tecrübeler edindiğini söyledi.
Türkiye ve dünyayı iletişim fakültesinden izlediğini, konuşma, makale ve kitaplarına bu gözlemlerini aktardığını kaydeden Sözen, ''Şimdi de siyaset dünyasında bu özellikleri temsil etmeye çalışıyorum. Şu anda aramızda olmayan insanları da hayırla yad etmek isterim. Şimdi onlar aramızda yok, ama onların bıraktığı düşünce ve yaklaşımlar var. Akademik dünyanın en güzel yanlarından biri, böylesine bir vefa duygusunu her zaman taşıma imkanına sahip olmak ve bununla da her zaman gurur duymaktır'' diye konuştu.
İÜ İletişim Fakültesinin çok genç bir fakülte olduğunu söyleyen Sözen, bu nedenle de kuruluşundan bugüne çok başarılı faaliyetlere imza atmış bir fakültenin mensupları olduklarını kaydetti.
Sözen, akademide kadın olmanın büyük bir onur ve gurur olduğunu belirterek, ''Türkiye'deki kadın akademisyen oranı yüzde 40'lara ulaştı. Aynı şeyi siyaset için söylemek mümkün değil. Kadınların akademik camiada olduğu gibi siyasette de başarılarını gözlemlemek, biz kadın siyasetçilerin en büyük hedeflerinden biridir. Daha güzel bir medyamız, daha güzel bir demokrasimiz olsun. Demokrasisiz bir ülke olmayacağı gibi, medyasız bir demokrasi, medyasız insan hakları ve medyasız kadın hakları olmayacaktır'' şeklinde konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökçen de Gazetecilik Enstitüsünün üniversitenin basın yayın organlarıyla bağlantı kurması açısından ayrı bir önemi olduğunu belirterek, ''İletişim Fakültesini bir bakıma üniversitemizin yüz akı olarak kabul edebiliriz'' dedi.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin ise marka yaratmanın ne demek olduğunu herkesin çok iyi bildiğini kaydederek, akademik camianın da markaları bulunduğunu, İÜ'nün ve İletişim Fakültesinin de bir marka olduğunu söyledi.
Gezgin, şöyle devam etti:
''Markayız, çünkü Bab-ı Ali'nin yanındayız. Markayız, çünkü İÜ İletişim Fakültesinin yetiştirdiği akademisyenler Türkiye'deki tüm iletişim fakültelerine kaynak olmuştur. Hemen hemen her fakültede bizden birinin yer aldığını biliyoruz. Markayız, çünkü biliyoruz ki taklit ediliyoruz. Marka, sıkı takibi de zorunlu kılar. Biz biliyoruz ki birçok iletişim fakültesi bizim yapılanmamızı kendilerine örnek alıyor ve takip ediyor. Biz biliyoruz ki referans markayız.''
Hiçbir fakültenin haber ajansı, araştırma birimi, radyo ve televizyon ile halkla ilişkiler grubu olmadığını, İÜ İletişim Fakültesinde bunların hepsinin yer aldığını vurgulayarak, fakültenin fiziksel koşulları, akademik düzeyi, etkinlikleri ve ağırlığı dikkate alındığında önemli bir düzeye ulaşıldığının görüldüğünü söyledi.
Geceye, Basın Konseyi 2. Başkanı Kenan Akın, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve gazeteci Uğur Dündar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.