Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun başlamasının ardından dün görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yerine atanan Selami Altınok görevine başladı.
Abone olİstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok'un görevine başladığı belirtiliyor.
Ankara'dan İstanbul'a Başbakan Erdoğan'la birlikte özel "ANA" uçağıyla gelen Altınok, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yla yaklaşık üç saat makamında görüştü.
Hürriyet gazetesi, Altınok'un basın mensuplarına bir açıklama yapmadığını, gazetecilerin "hayırlı olsun" demesi üzerine tebrikleri kabul ettiğini yazdı.
İstanbul'a Emniyet Müdürü olarak atanan Aksaray Valisi Selami Altınok, İstanbul'a hareketinden önce Başbakanlık'ta Erdoğan'la görüşmüştü.
Altınok'un görevi hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı.
AKP Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Valisi Selami Altınok'un önce merkez valiliğine, ardından da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanacağını söylemişti.
'Hayırlısı olsun'
İstanbul'un eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın dün görevden alınmıştı.
Çapkın, makamındaki eşyalarını toplamak için emniyet binasına girmeden önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
"Biz devlet memuruyuz. Gelmemiz nasıl doğalsa gitmemiz de öyle doğal. Nasıl geldiysem öyle gidiyorum. 4,5 senedir devletimize milletimize sadakatle hizmet etmeye çalıştık. Bugün de normal devlet memurluğu ataması kapsamında merkez valiliğine atamamız oldu."
"Hayırlısı olsun, merkez valiliğine gidiyorum. Zaten merkez valisiydim, geçici görevle İstanbul'a gelmiştim. Merkez valiliğine geçiyoruz bana, devletimize, milletimize hayırlı olsun."
Çapkın'ın öncesinde ise Salı günü İstanbul Emniyeti'nden 11 şube müdürü görevden alınmıştı.
2006-2009 arasında İzmir Emniyet Müdürü olarak görev yapan Çapkın ilk olarak Haziran 2009'da İstanbul Emniyet Müdürü olarak göreve başlamıştı.
Daha sonra kısa bir süre Iğdır Valiliği yapan Çapkın, Mayıs 2010'da tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilmişti.
7 kişi mahkemeye sevk edildi
Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen dokuz kişiden yedisinin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği bildiriliyor.
Şüphelilerin sorgusunu Celal Kara’nın yaptığı belirtiliyor.
Dokuz şüpheliden yedisinin tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine gönderildiği bildiriliyor.
Üç kişinin ilerleyen saatlerde serbest bırakıldığı aktarılıyor.
Öte yandan operasyonu yürüten savcı Zekeriya Öz akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.
Gazetecilerin “Neden geldiniz” sorusuna Öz, “Neden geldiğim belli değil mi” cevabını verdi.
Çiçek'ten fezleke iddialarıyla ilgili açıklama
Bu arada TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili dört bakan hakkında fezleke hazırlandığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.
Çiçek, "Şu an itibariyle Meclis Başkanlığı'nda herhangi bir şey yok" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise bir TV programında kabinedeki bazı bakanların istifa ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.
Çelik şöyle konuştu:
"Bakanlar istifa etti, istifaları da kabul edildi' iddiaları külliyen yalan. Başbakan zaten bir kabine revizyonu yapacaktı. Sayın bakanlar Sayın Başbakan'ın elini rahatlatmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını zaten söylemişlerdir. Bu arkadaşlar yargılansa bile ki; şu an yargılanmıyorlar, biz bu insanları peşinen suçlu kabul edemeyiz."