İstanbul Barosu'na kayıtlı 26 bin avuka yeni yönetimini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek.
Abone ol6 adayın yarışacağı Baro seçiminin büyük bir çekişmeye sahne olması bekleniyor.
İki dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Muammer Aydın'ın kamuoyunu yakından ilgilendiren bazı konularla ilgili açıklamaları ve Baro'yu siyasi tartışmaların içine çekmesi hem avukatların hem de toplumun değişik kesimlerinin eleştirilerine neden olmuştu.
Aydın başkanlığındaki İstanbul Barosu, Ergenekon davası sürecinde yaptığı açıklamalar ve takındığı tavırla gündemden hiç düşmedi. İstanbul Barosu'nun adı bu süreçte 'Darbeci Baro'ya çıktı.
Ayrıca Aydın yönetimindeki Baro'nun YÖK'ün kaldırdığı katsayı kararını Danıştay'a taşıması ve üniversite sınav sistemini kilitleme girişimi tartışmalara neden olmuştu.
"Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü'
Hukukun Üstünlüğü Platformu adına başkanlığa aday olan avukat Satılmış Şahin seçimin en iddialı adaylarından biri... Sloganı, "Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü'
Öncelikli görevinin baroyu normalleştirmek olduğunu söyleyen Şahin, "Günlük siyasetten arınmak gerekir. Baronun üzerine düşürülmüş olan gölgeyi kaldırmak istiyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan bir anlayışla baroyu yönetmek istiyoruz." diyor.
Şahin, üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü savunan bir oluşum olarak, avukatlık mesleğine iade-i itibar kazandırmak, daha güvenli ve insanca çalışma koşulları hazırlamak için mücadele edeceklerini belirtiyor.
Şahin, başkan seçilmesi halinde yapacaklarını 12 başlıkta toplamış. En dikkat çeken projesi ise kurmayı planladığı İstanbul Barosu Hukuk Enstitüsü...
Hukukun Üstünlüğü Platformu
Başkanlığını Satılmış Şahin'in yaptığı Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.
Prof. Dr. Cevdet Yavuz, Reşat Petek, İsrafil Kahraman, Fatih Taşdemir, Mahmut Çelik, M. Akif Aydın, Neslihan Köksal, Hayel Özenç, Tuğba Ateş, İsmail Demir.
SATILMIŞ ŞAHİN KİMDİR?
Satılmış Şahin, 1957 yılında Yozgat Akdağmadeni İlçesi'nin Umutlu Kasabası'nda doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamladı. 1982 yılında Ankara'da memur olarak göreve başladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak tayinini Kadıköy'e aldırıp memur olarak görevini sürdürürken bir yandan da üniversite eğitimine devam etti.
Şahin 1988 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında ŞAHİN HUKUK BÜROSU'nu kurarak serbest avukatlık yapmaya başladı.
2004 yılında Aktif Hukuk Dergisi'nin kuruculuğunu yapan Şahin, Hukukun Üstünlüğü Platformu Baro Başkan Adayı olarak 2006 yılındaki İstanbul Barosu Baro Başkanlığı Seçimleri'ne başkan adayı olarak katıldı ve ikinci en yüksek oyu aldı.