BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

İsrailli kızlara saldırı

İsrailli iki genç kız, Batı Şeria'da otostop yapmak için beklerken, 3 Filistinli tarafından kaçırılmak istendi.

Abone ol

Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Nablus yakınlarındaki "Rehalim" kavşağında otostop yapmak isteyen genç kızlara, içinde 3 Filistinli bulunan bir arabanın yanaşarak, kızlardan birini arabanın içine çekmeye çalıştığı, ancak kızın karşı koyarak, ellerinden kurtulduğu ve çalılıklara saklandığı belirtildi.

Diğer kızın ise güvenlik kuvvetlerini arayarak, olaydan haberdar ettiği kaydedildi. İsrail Ordusu askerlerinin, bölgede yaptıkları araştırmada, bir arabada 3 şüpheli Filistinli yakaladığı, araçta dolu bir silah bulunduğu kaydedilirken, Filistinliler'in direniş göstermediği ve sorguya alındığı da ifade edildi.

Batı Şeria'da, Filistin kentleri yakınlarındaki birçok Yahudi yerleşim bölgesinde, ulaşımda otostop yaygın bir şekilde kullanılıyor. Güvenlik yetkililerinin, Filistinliler'in İslami Cihad ile bağlantısı olduğundan şüphelendikleri kaydediliyor.

Nablus'ta, birkaç gün öncesinde İbrani Üniversitesi öğrencisi bir Amerikalı, bulunduğu kahvede kaçırılmış, kaçırılışından 12 saat sonra serbest bırakılmıştı.