BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  EKONOMİ

İsraille ilişkileri o mu düzeltecek?

Türk kahvesini protesto eden İsrailliler Türk otomobiline binecek... Elektrikli otomobilin ilk gireceği ülke İsrail..

Abone ol

Türkiye ile İsrail arasında gerilen ilişkiler elektrikli otomobille yumuşayacak. Renault tarafından dünyada sadece Bursa’da üretilecek elektrikli Fluence modeli ilk olarak İsrail’e satılacak.

Oyak Renault’un Bursa’da üreteceği Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili ‘Fluence’den İsrail'e 10 bin adet satılması öngörülüyor.

Tatbikat ve TRT’de yayınlanan bir diziyle başlayan, ardından bir çok ürünün boykotuna kadar uzanan Türkiye-İsrail krizini yumuşatması bekleniyor. Krizin ardından İsrailliler Türk kahvesi içmeyerek Türk mallarını protesto etmişti. 

Dünyada sadece Bursa’da üretilecek elektrikli otomobilin hem en büyük hem de ilk gireceği ülke sahip olduğu altyapı nedeniyle İsrail olacak. Bu yılın ilk 10 ayında İsrail’e olan ihracatı yüzde 60 oranında daralan Türk otomotiv sektörü için de önemli bir güç olacak.

Türkiye’de 37 bin 900 TL’ye satılacak

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Fluence’nin Kasım ayından itibaren Türkiye’de 37 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını belirttti. Fluence sportif çizgileri, artan kalite ve konfor ögeleriyle dikkat çekiyor; 85 beygir ve 105 beygir güçlerinde 2 adet Eco imzalı 1.5 dizel motor ile 110 beygir gücünde 1.6 litre benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Benzinli motor seçeneğinde 4 ileri otomatik şanzıman da bulunuyor. 110 milyon Euro’ya Bursa’da üretildi, 25 ülkeden 525 gazeteci İzmir’de denedi.