BIST 9.900
DOLAR 34,11
EURO 38,12
ALTIN 2.873,22
HABER /  DÜNYA

İsrailin nihai hedefi ne?

İsrail savaşın nedenini 'kendi halkını korumak' olarak açıkladı ama 'bu şans bize kırk yılda bir güler' deyip vuruyorlar.

Abone ol

Başbakan Ehud Olmert'in "Hedefimize yaklaşıyoruz" açıklaması ve saldırıların Gazze'nin varoşlarına odaklanmasıyla ilgili haberler tüm dünya gazetelerinde yoğun bir şekilde aktarılıyor. Guardian'da Kudüs'ten gönderilen bir haberde, "İsrail yeni adımına hazırlanırken, nihai hedefi hala belirsiz" deniliyor.

GAZZE'NİN İSLAMCI HÜKÜMETİNİ DEVİRMEK

Haberde, "İsrail, önce, Gazze saldırısının amacının Hamas'ın roket fırlatmasına bir son vermek olduğunu söylüyordu, ama roketler her gün fırlatılmayı sürdürüyor. Sonra niyetinin Hamas'a karşı caydırıcı bir güç olmak olduğunu söyledi, ama İsrail'e atılan her roket Hamas için bir zafer. İsrail basınında, dün, Gazze'deki operasyonlardan sorumlu komutanın 'kırk yılda bir gelecek bir şansı tepmemeleri' çağrısı yaptığı belirtildi. Gazze'nin İslamcı hükümetini devirmek" ifadelerine yer veriliyor.
Guardian'ın haberinde, böylesi bir girişimin Gazze'de hapsolma riskini taşıyacağı şeklindeki görüşlere de yer veriliyor.