BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

İsrail'in Gazze'ye hava saldırısında bir kız çocuğu öldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında, üç yaşında bir kız çocuğu öldü. Saldırı, İsrailli bir sivilin Filistinli bir keskin nişancı tarafından öldürülmesinin ardından geldi.

Abone ol

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıda üç yaşında Filistinli bir kızın hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırı, sınırdaki güvenlik çitlerini onaran bir İsrailli sivilin Filistinli bir keskin nişancı tarafından vurulup öldürülmesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.

Bölgeden gelen bilgilere göre İsrail bombardımanın hedefinde Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi mülteci kampının doğusundaki bölge vardı.

Ölen kızın annesi ve iki ağabeyinin de saldırıda yaralandığı bildirildi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin güneyindeki bir Hamas eğitim merkezini de hedef aldığına ilişkin haberler geliyor.

Gazze’deki militanlar ve İsrail arasında geçen yıl Kasım ayında, süren sekiz günlük savaşın ardından varılan ateşkes anlaşması sonrasında da aralıklarla şiddet olayları yaşanıyordu.

AFP haber ajansına konuşan Gazze’deki görgü tanıkları, Filistinli militanların, sınırdaki güvenlik çitlerinin doğusunda Nahal Oz bölgesi yakınlarına havan topu saldırısı düzenlediklerini söyledi.

Görgü tanıkları olay yerinde ambülans gördüklerini aktardı.

Geçen Pazar günü, İsrail merkezindeki bir otobüste Filistinli militanların yerleştirdiği iddia edilen bomba infilak etmişti. Bu saldırı, bir yıldan uzun bir süredir yaşanan en şiddetli saldırı olarak biliniyor.

Geçen hafta da İsrail sınırı yakınlarındaki Beyt Hanun’da 22 yaşındaki Filistinli bir genç vurularak hayatını kaybetmişti.

İsrail Savunma Güçleri askerlerin şiddet olaylarına engel olmak için ateş açtığını duyurmuştu.