BIST 9.577
DOLAR 33,98
EURO 37,86
ALTIN 2.824,19
HABER /  DÜNYA

İsrail'in en korktuğu kadın da Türkiye'de

İsrail'in 'en tehlikeli kadın' diye nitelediği Amna Muna'ın da Türkiye'ye gönderildiği ortaya çıktı.

Abone ol

Şalit takasında Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları komutanı ile birlikte İsrail'in 'en tehlikeli kadın' diye nitelediği Amna Muna'ın da Türkiye'ye gönderildiği ortaya çıktı.

İsrail ile Hamas arasındaki esir değişimi anlaşmazı çerçevesinde 11 Filistinli önceki akşam Ankara'ya geldi. Bu Filistinliler arasındaki tek kadının 17 yaşındaki bir İsrailliyi öldürmekten sorumlu tutulan Amna Muna olduğu ortaya çıktı. İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un haberine göre, El Fetih hareketinden gelen Muna, cezaevindeyken Filistinli kadın tutukluların liderliğini yapıyordu. Kendisine başkaldıran Hamas yandaşı kadınlara ise çeşitli işkenceler uyguluyordu. Hatta birinin üzerine kaynar su bile döktürdü.

Anlaşma gereğince, Muna'nın evinin bulunduğu Batı Şeria'ya girmemesi ve Gazze'ye sürgüne gönderilmesi plalanıyordu. Ancak Hamas'ın kontrolündeki Gazze'de kendisinden "intikam alınabileceği" korkusuyla Muna, Gazze'ye gitmeyi kabul etmedi. Hatta bu itirazı takasın bir süre gecikmesine yol açtı. Ancak daha sonra Türkiye'ye gitmeyi kabul edince kriz çözüldü. Esenboğa Havaalanı'nda Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf ve Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerince karşılandığını belirten gazete, kadın tutuklunun bir fotoğrafının altında "Amna Muna, Ankara'da zafer işareti yapıyor" diye yazdı.

BULUŞMAYA ÇAĞIRIP ÖLDÜRDÜ

Muna 2001 yılında 17 yaşındaki İsrailli Ofir Rahum'la internette tanışarak buluşmaya çağırmıştı. Daha sonra iki arkadaşıyla birlikte Rahum'u öldürerek cesedini Ramallah'ta bir bölgeye atmakla suçlanmıştı.